PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

rindu nak naik train!

Dulu.. Time baru2 kaween.. Nih laa dia kawasan jajahan aku.. Pepagi buta da ade kat cnie.. Bukan g mane pun.. Kalo tak naik dari batu 3.. Aku naik dari seksyen 19.. Mesti turun kat cnie.. Sebab time tuh aku keje kat pejabat tenaga keje subang.. Nih laa dia tempat aku berpijak hari2.. Ntah! Ape mimpi semalam.. Memula konon nak naik train g midvalley.. Tapi, aku da tak de member kat situ.. Bosan ler plak... So, aku amik keputusan untuk naik train balik shah alam jerr...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Setia City Mall!

Setia City Mall da bukak laaa wei... tapi, masih banyak lagi kedai2 yang blom bukak... aku da ronda da smlm... banyak kedai2 branded weii...

Mango
Max-tino
Mothercare
Aldo
Bata
Clarks
Primavera
La Senza
F.O.S
Giordano
Padini
Tropicana life
Zara (soon baru nak bukak)
Cotton On
Adidas (soon)
Royal Selangor
Lovely lace
Fitnessfirst
Courts
Harvey Norman
City Chain
Fossil
Habib
Samsung
Pandora
Tomei
Parkson
Focus point
Caring Pharmacy
Digi
Urban Fresh Hypermarket
Bonita
Miss T
CIMB (time aku g ronda smlm.. tak bukak lagi)
ATM Machine yang ade pun Maybank jerr.. kat bawah escalator..
Elianto
Mac
The Body Shop
The Face Shop
Memory Lane
MPH
myNews.com (soon)
Famous Amos
Rasa Food-court (soon)
Auntie Anne's
Kenny Rogers
Rotiboy
KFC
MCD (bebetul sebelah MPH)
Nandos
Papa John
paparich
Secret recipe
Starbuck
T.G.I Friday
Tony Roma's..

eh.. macam2 lagi ada laaa kat sane..
GSC ade gak tapi blom bukak lagi rasenyerr... sbb aku tak nampak dia punye lot kat mane..
Wangsa bowl pun nak bukak gak... kat tingkat atas...
aku rase better korang g tengok kat website dia dulu laaa..

website : www://setiacitymall.com
twitter : @setiacitymall
facebook : Setiacitymall 

saje2 promote.. x dpt ape pun... hehee...

astro warna

seharian dok umah.. aku da tak tengok channel lain da... aku dok layan astro warna tuh hah.. tak kire laaa ulang banyak kali pun superspontan tuh.. aku tetap nak tengok lagi... actually, aku tak subscribe pun pakej mustika tuh... aku mula subscribe pakej nih pas astro kasi tengok channel free ari tuh.. alaaa.. yang free seminggu tuh.... aku subscribe pakej nih tapi aku unsubscribe channel2 lain.. tinggal yang basic jer.. plus pakej mustika...


kadang2 malam pun aku layan gak channel warna nih... selain drpd superspontan, aku layan karoot komedia jugak... kadang2 aku lupe diri... gelak tak hengat donia... tapi ok ape?... at least, dapat gak release tension kan?... tak de laa stress sangat...


eh! superspontan da nak final da??... bile? minggu depan... korang agak sape eh yang akan pegang gelaran superspontan?.. kalo bukan zizan, mesti johan... tuh kalo aku ler...


Published with Blogger-droid v2.0.4

nak balik sekerat hari...

tuan.. boleh tak kami balik sekerat hari? opiz tak dak api laa tuan... panas dok dalam nih.. macam dok mandi sauna.. nak tunggu kat opiz pun, boring.... bukan bleh guna pc pun... kami buat keja depan pc tuan... kalo tak dak api... camna kami nak buat keja? kami kan kerani.. yang keja dok taip surat-menyurat... abih tuh, bila tak dak api... kami pun tak bleh buat keja kami...

kita tak bayo bil api ka tuan? isk...isk..isk... tak pa la tuan... kami nak mintak izin nih... nak balik sekerat hari... bolehkan tuan? panas dok dalam nih.. rimas... dok dalam nih tanpa buat keja2 yang kami da biasa buat...

tuan tengok laa sat atas meja kami tuh... fail tak banyak da.. kalo ada pun, fail baru masuk... tak dan nak settle, api plak tak dak... mood ke laut jadiknya tuan...

sbenarnya, aku kata panas macam dok mandi sauna tuh tipu jer... aircond ada ja.. pc je tak bleh on... abih ja aku publish entry nih.. kompom! baru ada api...

Sunan sudah datang!!!....

Wah!.. i loike!... Sunan Musafir suda berada di genggamanku... tak caye??...


hahhaaa..... gile ko!.. borong sampe 4 skali?... eh! itu bukan aku punye.. aku punye 1 jerr.. yang lelain tuh.. tuh hah! @pojiepooh ngan @pu3mawar a.k.a kak nurul punye... 1 lagi tuh?.. tuh ade tuan dah wei... novel kali nih datang ngan poskad & penanda bulu buku.. Ape pun.. terima kasih lerr kat Mr. Feroz from Kelab RAM... kerana bantuan beliau laa aku berjaya mendapatkan 4 naskhah novel Sunan Musafir..

Novel ini adalah novel 'Selamat Tinggal' kepada bahagian kedua siri Laksamana Sunan... yang dimulakan dengan Cinta Sufi dan Sutera Bidadari... Eh! Sunan ade bahagian 1 dan 2 erk?.. Lorrr... korang da lupe laa tuh.. bahagian pertama tuh ade Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu ngan Hijab Sang Pencinta... alaaaa... tak ingat jugak! takkan lerr aku nak citerr sinopsis setiap 1 plak... Ok laa.. ok laaa... aku bgtau skeet jerr...

Bagaikan Puteri - Kisah cinta Haryani zaman moden ngan Sunan abad ke-15..
Cinta Sang Ratu - Sunan mencari isterinya Ratu Sulaman yang sedang menunggu utk membunuhnya...
Hijab Sang Pencinta - Kembara Sunan yang suspens...
Cinta Sufi - Sunan berdepan musuh yang ingin membalas dendam..
Sutera Bidadari - Sunan dan sahabat mencari Taghut untuk dimusnahkan...
Sunan Musafir - ???? Allah menciptakan cinta... dan cinta itu fitrah manusia.... tak bace lagi...

novel akan datang?
RAM kate 'ada.. Insya Allah!'....      
RAM kate ade jerr... tapi dia tak mention tajuk laa plak untuk naskhah akan datang... tak bleh aaaa aku nak menjeleskan @pojiepooh ngan @pu3mawar a.k.a kak nurul nih...


eh... eh... nih hah yang mahal nih... da laaa naskhah nih dapat panas2 lagi.. baru kuar dari kilang percetakan... tup2 da sampe ke dalam genggamanku.. hahaa.. Jangan jeles...

actually, aku jeles sebab tak dapat Sunan Musafir version hardcover (kulit keras) yang limited itu... katenyerr cuma bleh didapati di Pesta Buku Antarabangsa yang baru aje berlalu... alaaa.. yang kat PWTC tuh... yang aku dapat nih cover biasa jerr.. tak kisah lerr.. janji aku dapat signature RAM.. kalo ikutkan ini novel ke-3 tulisan RAM yang ade signature beliau...

secara hakikinye.. aku da berjaya mengumpulkan sume naskhah RAM... cume ade 2 naskhah missing... tak caye... meh bace kat cnie... cnie.. dan cnie jugak!

Kisah ke?...

Korang kisah ke?.. Aku cukup kisah ok!... Kalo umur beza setahun je daripada aku... Tolonglah... Jangan lerr nak berakak-akak ngan aku... Aku rimas tau.... Terasa diri ini da tua... Kadang2 aku buat tak layan je kalo ade orang yang aku sangat pasti beza umur cuma setahun panggil aku kakak.... Mencik tau!!....

Kalo ade orang panggil aku ngan name depan pun aku rase nak muntah... Tolong laaaa.... Just call me Rinn ok!... Jangan lerr gegatal nak panggil aku az ke... Ina ke... Plis laaa... Aku memang tak bleh blah laaaa kalo dengar orang panggil aku macam tu.... Rina lagi lerrr...

Aku rase macam pernah mention pasal nih dulu... Korang g bace balik laaa erk.. Aku tak ingat entry mane 1.... Yang pasti, aku memang tak suka orang panggil aku dengan name selain daripada Rinn... Kalo ko nak panggil name penuh aku.. Ok!.. Tak pe.. Aku alu-alukan.....

Plis eh! Jangan panggil aku ngan name yang aku sendiri tak familiar.... Just call me Rinn ok!....

Tak boleh blah!..

Aku dok pikir.. Awat aku da makin malas nak update blog eh?.. Bila aku bace balik entry2 sebelum nih.. Aku da terpikir sesuatu... Tapi,aku tau ape dia... bila da bace 2-3 kali... Baru aku paham...

Idea memang banyak.. Tapi, bila taip... Hilang... Aku jadi blank! Sebab memang tak bleh blah... Nape?.. Korang prasan tak di awal kemunculan blog nih?... Bahasa cacamarba kan?... Pas tuh, aku try aaa nak berubah... Nak guna bahasa baku konon.... Terbukti! Memang tak bleh blah!!!!... Bukan jiwa aku wei...

Susah tau.. Idea yang banyak tuh tak dapat nak dizahirkan sebab tak reti nak olah ayat2 baku nih... Terasa macam tengah bace buku sekolah pun ade.... Bila aku pikir balik... Arghhh!!!... Tak bleh jadik nih... Aku kene carik balik diri aku yang sebenar... Aku memang tak bleh laa...

Lame wei aku bertapa... Memikirkan ape punca kemalasan aku selama nih.... Akhirnya, aku dapat jugak jawapannya...

Pas nih rajin lerr aku update ye... Insya Allah!!!....

CSI Season 12

Ingat tak aku pernah blogging about CSI : Crime Scene Investigation? Kalau tak ingat.. baca balik! ini, dan ini juga... So far, setakat ni aku belum pernah ketinggalan menonton CSI season 12.. Boleh layan jugalah... kalau hari lain sure aku akan tidur awal.. tapi hari selasa aku akan tidur lewat sedikit daripada rutin biasa... Nak tengok CSI!.. hahaha...

Season kali ni, seronok jugalah untuk ditonton.. aku suka pada watak Dr. Russel... Sempoi! Nampak jugalah kelainannya berbanding dengan season sebelum ini.. Dan, anak perempuan Ecklie pun ada.. dia dah join CSI season 11 lagi tapi watak tak banyaklah.. kali ni, dia jadi sebahagian daripada makmal CSI... Best... 

Tunggu CSI : NY Season 8 pula... Start 16 Mei katanya.... Maknanya, selasa dan rabu aku tak boleh tidur awal... aku tak nak terlepas menonton new season ni... Malas nak tengok ulangan... 

CSI : Miami tak de season baru ke? Rindu nak tengok Mr.H lagi......... 


There was an error in this gadget