PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Kisah dalam kain..

Dulu aku juga pernah buat kesilapan.. Sikit-sikit update kat facebook.. Dan, teguran daripada Inchek Hubby membuatkan aku sedar.. Bukan semua cerita dalam kain itu boleh dikongsikan dengan orang luar..


So, aku pun stop update status tentang kisah dalam kain.. Sebab aku takut akan fitnah..


Apa yang aku nampak dan perasan.. Mungkin dah jadi trend masa kini.. Bila suami isteri gaduh je.. Update facebook.. Update twitter.. Tanpa disedari.. Akan ada orang yang bertepuk tangan di atas kebodohan kita..


Bagi aku, kisah rumahtangga kita.. Tak perlu canang kat facebook.. Twitter.. Tak perlu nak cerita dengan orang lain.. Tak payah nak cerita masalah kat suami atau isteri orang.. Kau bukannya tak de family yang boleh bagi kau pendapat.. Tak perlu kau nak minta pendapat orang lain yang tak de kena-mengena dengan kau.. Bila kau bercerita kat suami atau isteri orang tentang masalah rumahtangga.. Kau ingat suami atau isteri orang tu suka?.. No! Mungkin timbul salah faham nanti..


Suami orang.. Isteri orang.. Facebook.. Twitter.. Itu semua bukanlah tempat terbaik untuk kita berkongsi masalah...


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget