PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Cerita check up yang tertunggak!

Dah baca entry yang ini? yang ini? Kalau belum.. klik je.. aku tak marah.. Actually, aku sangat malas nak update blog... sangat! ok! aku rasa tak berapa sihat sebenarnya... tapi, gigih juga datang kerja.. aku dah mula rasa sakit-sakit pinggang... lenguh-lenguh badan... pening kepala... aduh! tak pe.. demi kamu... aku akan habiskan juga menulis entry ini.....

7th check up;

Tarikh : 07/09/2011

Ujian;
ALB - N
Gula - B
Hb (gm%) - 11.5

Pemeriksaan;

Berat badan (kg) - 55.3
Tekanan darah - 101/65
Edema - SI/SI (aku tak faham!)

Jangkamasa;
Tempoh hamil (minggu) - 31/52
Tinggi rahim (sm) - 31

Janin;
Kedudukan / presentasi - cepn (ikut apa yang aku bacalah!)
jantung - + 148/min
gerak - +


8th Check up

Tarikh : 21/09/2011

Ujian;
ALB - N
Gula - B
Hb (gm%) - 

Pemeriksaan;

Berat badan (kg) - 55
Tekanan darah - 108/70
Edema - -/- (aku tak faham!)

Jangkamasa;
Tempoh hamil (minggu) - 33
Tinggi rahim (sm) - 32

Janin;
Kedudukan / presentasi - cepn (ikut apa yang aku bacalah!)
jantung - + 149/min
gerak - +



9th check up

Tarikh : 05/10/2011

Ujian;

ALB - N
Gula - B
Hb (gm%) - 11.2

Pemeriksaan;

Berat badan (kg) - 57.7 (repeat ok! nurse tak puas hati)
Tekanan darah - 123/77 , 112/71 ( pun kena repeat juga!)
Edema - -/- (aku tak faham!)

Jangkamasa;
Tempoh hamil (minggu) - 35
Tinggi rahim (sm) - 35

Janin;
Kedudukan / presentasi - cepn (ikut apa yang aku bacalah!)
jantung - + 150/min
gerak - +



Alhamdulillah! kalau tengok Hb(gm%) aku pada 07/09/2011 dan yang terbaru.. semalam punya check up, Hb(gm%) aku dah melebihi 10.. Maknanya ok kan? Kalau kamu tengok Hb(gm%) aku yang sebelum ini... tak pernah lebih daripada 10.. Disebabkan itu juga, nurse yang check aku pada 07/09/2011 tu suruh aku repeat ujian Thalassaemia... dia tak percaya aku ada Thalassaemia... Tak percaya? klik kat sini..  

Lupa nak bagitahu... check up seterusnya adalah pada 19/10/2011..... Insya Allah!... kalau aku rajin, aku akan buat live update pada tarikh tersebut.. Kalau aku malas... makanya kamu tunggulah cerita check up tertunggak lagi ye... hehehe....... Silap-silap, cerita check up tertunggak tu pun keluar lepas aku habis pantang... hahaha!... lagi 2-3 bulanlah kamu tunggu ye....... Sabar!...

0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget