PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Tertipu dan sakit hati!

Baca tak entry ini? Kalau nak baca... bacalah... kalau tak nak baca pun, aku tak kisah! kerana itu hanya luahan perasaan aku yang tak puas hati dan kecil hati... terguris...

Memang aku rasa sangat-sangat tertipu.. Bayangkanlah! aku sanggup cancel cuti semata-mata tak de orang kat office.. katanya dia mengandung 5 minggu... ok! aku faham perangai orang mengandung ni.. sebab aku pun pernah melalui fasa tersebut.. Ok! aku sanggup mengalah walaupun sepatutnya aku sedang bersenang-lenang melayan karenah si kakak kat rumah....

Tapi, apa yang berlaku semalam memang menyakitkan hati... di pagi hari.. sampai je dia kat office... terus menghadap pc... tiba-tiba aku terdengar suara... "Rinn, akak tak mengandunglah Rinn... doktor silap diagnosis"... Aku dengar je suara tu tapi nak pandang muka dia... minta maaf! aku memang sakit hati... terus-terang aku cakap.. ini bukan kali pertama dia buat macam ni...

Tahun lepas, bila ada cuti panjang je... semua dia sebat... tak bagi peluang langsung kat orang lain... tak cukup dengan cuti panjang tu, dia sambung pula dengan cuti sakit... aku dah tak pelik dah dengan perangai dia... tapi, aku tak sangka dia akan buat lagi kali ni.... cuti sekolah je... dia cuti... 2 minggu tu dia sebat cuti raya.... minggu yang sepatutnya aku bercuti pun, dia sebat sekali... susah bila ada partner yang berperangai macam ni... seolah-olah dia seorang je yang ada cuti.. yang ada family... yang ada planning nak jalan-jalan makan angin.... orang lain tak payah.... 

Tahu tak? sampai ke petang dia tak bercakap dengan aku... Apa hal pula nak marah aku? sepatutnya aku yang marah dia... Ini terbalik... dia buat muka kat aku... memang tak patut! ok! tak pe... esok kalau dia masuk office, aku buat-buat tak nampak je... buat-buat tak tahu yang ada orang lain lagi kat dalam office tu.. anggap macam aku lepak seorang diri je... kalau aku buat macam tu, sure dia bengang kat aku... peduli apa! dia boleh buat... kenapa aku tak boleh buat? Dahlah aku banyak cover kerja dia dalam tempoh dia bercuti sakit tu... say thank you pun tak.... 


6 cakap-cakap:

cikgu isza said...

uit.. org camni pun ada?
kalau saya mungkin dua tiga kali terjadi.. cukuplah.. lepas tu.. minta maaf.. kalau betul sekali pun dia mengandung pun.. ada saya kisah.. siapa suruh cari pasal kan?

Tengkorak hang! | Semekar Kasih

qamarguyz said...

salam ziarah..
hMm, orang salah selalunya memang malu nak ngaku salah..lebih suka buat muka tak bersalah..lebih parah bila menganggap orang lain plk yg salah..s0 sabar aje lah, salah tetap salah =)

RinnAzrinah said...

@cikgu isza

tuh la... kdg2 rasa tension gak bile org asyik pijak kepala kite jerr...

RinnAzrinah said...

@qamarguyz

tuh la pasal.... sabar mmg sabaar.. tp sampai bila nak kena sabar... kesabaran kita ada limit.... kan?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

keja kt memana pn memang ada spesis camtu. Org camtu kita x blh mengalah sgt.. kena keras kepala skit dgn dia

RinnAzrinah said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

tuh ler pasal... tp, kdg2 x sampai hati ler plak...

There was an error in this gadget