PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Siapa Dia atau Siapa-siapa itu?

Aku sendiri confused! Apa tajuk lagu ni sebenarnya? Siapa dia atau Siapa-siapa itu? tapi, seriously... lagu ini menjadi favorite aku.. Ada orang kata itu lagu tahun 40-an.. ada yang kata itu lagu tahun 50-an... aku tak pasti.. apa yang aku tahu... Encik Google memberikan aku keputusan yang ini...





Lirik lagu Siapa Dia..
by Adibah Noor..

Mana dia
Siapa dia
Ini dia
Siapa dia

Siapa siapa itu
Memandang pada aku
Hatiku terharu
Teringat kau selalu

Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati rasa terharu bimbang rasa selalu
Gelora dalam kalbu

Renungan dari mata mu meresap di jiwa aku
Pandai kau berlagak sungguh kau bijak
Rasa hati ku tergoda tertawan
Bila melihat wajah rupawan
Hati ku jiwa ku kini tertawan

Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati ku terharu teringat kau selalu
Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Hati rasa terharu bimbang selalu
Gelora dalam kalbu

Gembira hati rasa bila bahgia tiba
Hidup bersatu kasih berpadu
Kekal abadi hidup semati

Rasa hati ku tergoda tertawan
Bila melihat wajah rupa oh

Siapa siapa itu memandang pada aku
Hati ku terharu teringat kau selalu
Siapa siapa itu yang memandang pada aku
Ah hati rasa terharu bimbang rasa selalu
Gelora dalam kalbu
Gelora rasa kalbu

-----------------------------------

1st time aku dengar lagu ni tahun lepas rasanya... Member office aku kat Subang punya phone ringtone.. so, aku pun mintalah dia bluetooth-kan lagu ni... Makanya, sampai sekaranglah lagu ini menjadi aku punya phone ringtone... Lagu ni memang mudah menarik perhatian sesiapa sahaja... Hahahaa!... si kakak pun suka dengar lagu ni...


3 cakap-cakap:

Rapid said...

Lagu asal Adibah Nor tapi dah digubah semula untuk pementasan Teater Muzikal TSLoN. Lirik lagu pun ada penambahan serba sedikit supaya kena dengan tema pementasan tema dan dinyanyikan oleh Datin Seri Tiara.

RinnAzrinah said...

@Rapid

owh..ok! thanks for the info...

Noorzaimah said...

awk..boleh tk nk dptkan lagu ni..dh lama cari... kalau versi asal lagi best

There was an error in this gadget