PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Macam nak deactivate!

Ingat lagi tak tentang ini? 

Facebook pada minggu lalu membenarkan pengguna mengikuti perkembangan orang asing yang bukan rakan mereka melalui penambahan butang Subscribe seperti yang terdapat di Twitter. - Kosmo
Kalau tak ingat, pergi baca entry yang ini.. Semua aktiviti kita dalam facebook dapat dilihat orang lain tanpa perlu menjadi rakan facebook kita.. Hilang privacy. Aku pun macam dah bosan dengan facebook. Rasa macam nak deactivate je account facebook aku tu.. Ok tak kalau aku deactivate account tu? Tapi, kalau aku deactivate, aku tak tahu perkembangan family aku kat kampung.. How to do? Tak pe kot! hand phone kan ada.. bukan tak boleh sms.. bukan tak boleh call... lupakan seketika facebook

Tak suka bila ada orang yang bukan rakan kita sibuk stalk pasal kita through facebook. Nak tahu segala aktiviti kita.. Nak tahu rahsia kita... lepas tu, jaja cerita sana-sini pasal kita.. itulah bahaya facebook sekarang.. Tapi, yang baiknya... sekarang dah tak boleh mengumpat dan mengutuk dalam facebook.. Save segala amalan harian kita... kalau tak, asyik berkurangan je kan?.. macam mana tak berkurangan? kalau dok mengumpat dalam facebook... kan? kan?.. hahaha... termasuklah diriku ini... hehehe... 

Eh! dah lari dari tajuk dah ni... nak tanya pendapat kamu... ok tak kalau aku deactivate account facebook tu? Aku pun sebenarnya dah jarang buka facebook. Buka pun sebab nak tengok update dari family.. tak de update, aku tutup.. malas nak biarkan terbuka.. nanti orang kata kerja aku menghadap facebook je... tak pun, kurangkan update status.. so, tak banyaklah aktiviti kita yang orang luar boleh nampak...

Bosan sebab facebook sekarang dah open.. dah tak de privacy.. Nak buka account baru? lagi haru! lagi tak de privacy... Biar je lah.. 


0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget