PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Aku anak Zaman 80-an!

Kalau kamu juga salah-seorang daripada anak-anak zaman itu, kamu pasti tahu lagu ini kan? Kamu juga mesti suka dengan cerita ini kan? Miss Comet yang comel.. dengan tongkat saktinya... juga gigi buruk yang ada magic... dah lama sangat cerita ni... aku pun dah tak ingat sangat... tapi, aku yakin sangat yang anak-anak zaman 80-an juga sama macam aku... suka dengan cerita ni... Aku siap ponteng sekolah agama sebab nak tengok cerita ni... hehehe!!.... 




Selain tu, kamu mesti tahu cerita Moero Attack ni kan? alah! yang ada watak Chun tu.. yang main bola tampar tu... actually, aku tak follow sangat cerita ni... tak macam Miss Comet... hehehe! tapi, sebagai anak-anak zaman 80-an, kamu pasti tahu cerita ni kan? Famous ok! cerita ni... cuma aku je yang tak layan... disebabkan cerita Moero Attack-lah, sukan bola tampar semakin berkembang di Malaysia... haha!.. memandai je aku...





Dan, kalau kamu memang dilahirkan dalam tahun 80-an, kamu mesti pernah tengok cerita Oshin ni kan? Kamu mesti ingat dengan watak Rin Hane Koma kan? aku bukan nak perasan tapi bila aku introduce-kan diri aku sebagai Rinn depan orang.. mereka mesti akan sebut nama Rin Hane Koma... Dan, adakalanya nama itu terus melekat... Hehehe!.. terkena tempias cerita Oshin katakan... hehee... kalau tak silap aku, TV9 pernah ulang tayang cerita ni... 



Anak-anak yang lahir dalam tahun 80-an juga mesti suka tengok cerita Space Cop Gaban ni kan? Tak kira lelaki ataupun perempuan... hehehe!!... cerita ni best ok!... tapi, aku jarang tengok... nak kata tak tengok pun.. mustahil! sebab zaman kanak-kanak aku dahulu cuma ada TV1 dan TV2 je... Tukar-tukar channel pun, itu juga... tak de pilihan...  




Ksatria Baja Hitam - kalau kamu yang lahir sezaman dengan aku tak mengaku pernah tengok cerita ni.. memang penipu besar... macam aku tulis kat atas tu... channel yang ada cuma TV1 dan TV2 je ok!.. Jangan nak kata kamu tak pernah tengok cerita ni... 



Media Prima or Astro tak de inisiatif nak ulang tayang kat TV ke cerita-cerita ni?...


2 cakap-cakap:

Cik SHiNJU said...

Waaa...mengimbau zaman kanak2 ker..
hehehe...x kira lahir zaman ape pun, semua kanak2 suka tgk kartun..nape ekh?


yg benar,
sailormoon..



miahahaha :P

RinnAzrinah said...

@Cik SHiNJU

tp kartun skang x best mcm kartun dulu2.......

There was an error in this gadget