PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Sampul duit raya

Aku dah dapat dah sampul duit raya.. Actually, yang warna biru tu last year punya... yang purple tu tahun ni punya... Kau ingat free? tak de maknanya! aku yang kerja dengan mereka pun kena beli juga... yang biru tu, disebabkan ianya stock lama, dijual dengan harga RM0.50 untuk 1 pek... yang purple tu pula, dijual dengan harga RM1.00 untuk 1 pek... Dalam 1 pek tu pula, isinya ada 10 keping sampul... aku ada 10 pek sampul biru dan 10 pek sampul purple... So, berapakah harga yang aku bayar untuk sampul-sampul tersebut? Belajar Math kita hari ni ya... hahahaa!...





























Aku sengaja beli banyak-banyak sebab tahun ni, rumah aku meriah dengan anak-anak buah Inchek Hubby.. Banyaknya? Nak buat apa banyak-banyak tu? belanja besar kau tahun ni... hehehee... tahu dah! soalan tu mesti keluar punya... kalau tak habis pun boleh simpan... lain tahun boleh pakai lagi... sampul raya tu bukan ada expired date pun... Alah membeli menang memakai... 

Kalau tak pun.... boleh buat hiasan kat dinding sempena raya ni... tak de lah membazir... Kata kreatif... Jangankan sampul raya, kain batik pun kau boleh buat hiasan dinding.. tu hah! shawl kau yang banyak-banyak tak pakai... tersadai kat almari tu... pun boleh buat hiasan dinding juga.... Elakkan pembaziran! hahaa...

Dapat lagi 1 pek sampul raya... tapi, aku tak tengok lagi isi dalam tu ada berapa... kali ni dapat dari bank pula... maybank tak nak bagi sampul raya percuma untuk client dia kah? asyik hantar statement credit card je... hantarlah pula sampul raya... baru ada semangat nak bayar hutang credit card... hehehe... 



1 cakap-cakap:

Aireen Salleh said...

kalau saya nak beli jgk sampul duit raya tu bole x?

There was an error in this gadget