PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Rumah Lama Rumah Baru

Siapa tahu aku dah pindah rumah? Hah! ada yang tak tahu lagi? Dah...dah.. pergi baca entry ini dulu.. Dah 5 bulan duduk, baru nak bagitahu sekarang? Hahaha!... kan aku dah cakap awal-awal.. Time tu, aku diserang mood M. so, nak buat apa-apa pun aku memang sangat malas.. Baru sekarang datang balik mood rajin nak update blog tu... Lagi pun, time berpindah-randah tu.. aku baru je jadi wanita preggy... bertambah-tambah malaslah nak update blog.. Nak bercerita itu-ini... Sebelum ni pun, aku pernah bagitahu macam nak cuti dari dunia blogging kan?...

Ok! dulu aku tinggal di sini. Nampak tak? Gambar ni aku rakamkan ketika hujan sedang turun.. aku sengaja tak nak focus kat nama blok tu... hahaha... Aku duduk rumah ni dari bulan Jun 2008 kalau tak silap aku.. Lepas kahwin terus masuk rumah sewa ni.. Aku jumpa rumah ni secara tak sengaja.. Aku tengok dalam mudah.com.my. 1st impression tengok gambar rumah tu, aku dah tertarik.. dan, aku ambil contact number tuan rumah dan bagi kat Inchek Hubby.. dia yang pergi tengok rumah tu.. dan, dia juga jatuh cinta pandang pertama dengan rumah tersebut.. Tuan rumah dah renovate siap-siap.. Dah pasang tails.. cabinet dapur.. simple je.. Malah, sebelum masuk rumah tu.. tuan rumah dah tolong basuh.. Actually, Inchek Hubby masuk dulu.. kalau tak silap, bulan April dia dah pindah masuk.. Pengasuh lama si kakak pun tinggal kat sini juga... blok yang sama.. floor yang sama... berjiran.. selang sepintu.. cuma, bila pergi dan balik kerja... kena lalu depan pintu rumah dia dulu... baru sampai rumah kami... Bila tukar pengasuh, masih lagi floor yang sama.. kali ni lagi dekat... kalau tengah masak kat dapur, sempat lagi jeling-jeling tingkap dapur rumah sebelah.. Hahaha!...




























Sekarang.. kami dah pindah sini.. Inilah rumah kami... 























Kalau jalan tak jammed, 5 minit dah boleh sampai ke rumah lama kami kat Sunway Sinar tu.. Pergi balik kerja masih tempuh jalan yang sama.. cuma, nak ke rumah kami yang ini kena jalan straight je sampai jumpa bangunan kedai batu-bata warna merah... atas sikit dari UiTM Puncak Perdana.. lepas tu ada traffic light, masuk simpang kiri.... hah! kat situlah rumah baru kami... rumah sendiri... Nombor berapa? hehehe.. mana boleh bagitahu.... haha.. kalau nak juga, kau google-lah 'Alam Budiman' erk... 


1 cakap-cakap:

Norhafizah MOHD HASHIM said...

salam. ada contact pengasuh tak area alam budiman.boleh bg sy x? email norhafizah.mohdhashim@gmail.com.
tq ek.

There was an error in this gadget