PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

The Mines

Rasanya lama juga aku tak ke The Mines ni... Dah banyak perubahan.. Kali terakhir aku jejakkan kaki ke The Mines kalau tak silap aku dalam tahun 2006. Tempat dating dengan Inchek Hubby tu... hahaha!...

Sumber : The Mines


















Rupa-rupanya The Mines bukan setakat berubah wajah... tapi, juga berubah nama dan logo sejak 10 Mac 2008. CapitaMalls Asia telah mengubah The Mines menjadi 'contemporary neighborhood shopping mall'. Dan, satu-satunya yang buat aku tertarik adalah tempat letak kereta. Dah sama macam kat Sunway Pyramid. Ada indicator yang akan bagitahu kita di mana ada ruang parking yang kosong. I like it!  

Actually, Inchek Hubby kata nak bawa si kakak jalan-jalan je.. tapi, tak pula mention nak ke mana.. Dalam kereta baru dia cakap nak pergi The Mines. Pergi sana pun sehari sebelum puasa. Si kakak kan tak pernah sampai kat sana lagi.. tu yang Inchek Hubby saja nak bawa dia jalan-jalan.. Jenuh juga! sampai sesat-barat dibuatnya. Dah besar.. tak macam dulu.. Hahaha!... 

For Fun - The Mines provides a fun and amusing entertainment platform to shoppers from all ages from TGV Cinema, Bowling Centre to a Family Karaoke. The Mines guarantee a fun time like you never had before. The Mines had also created a landscaped rooftop garden Splash Park - an added new facility comprising a children's playground and designated water play area with interative features for families to linger around while spending the whole day at the mall.
Dulu mana ada Splash Park tu.. Tapi, time kami pergi tu... tak sampai pun kat Splash Park tu.. Kalau sampai, mahu si kakak tu tak nak balik.. Dia kan pantang tengok tempat-tempat permainan macam tu.. 

For Food - Tenants mix at the walkway along the canal was reconfigured for Food & Beverages tenants. Shoppers can now enjoy new and exciting dining options and have more variety to choose from our new food outlets like OldTown Coffee, Subway, Breadstory, Carl's Jr, Secret Recipe, Pizza San Francisco while enjoying the cruise along the canal.
Tempat makan pun dah makin banyak... tapi, kami tetap cari KFC juga... bukan apa.. si kakaklah ni... dah 2-3 hari asyik sebut KFC... Nampak kotak Spicy Chicken McDeluxe pun dia kata KFC... Nampak sangat dia nak makan KFC... 

For Fashion - Leveraging on the CapitaMalls Asia Global retails' network, the leasing team has managed to create an optimal tenancy mix for The Mines which is now offering more fashion & accessories brands name, like G2000, Nichii, Kitschen, DC Super Heroes, Goldheart Jewelry, City Chain, & so on.
Memang banyak!

For Future - The Mines saw the opening of DigitaMart, the largest IT Centre in the Southern Hemisphere. Opened on 15 July 2008, DigitaMart occupied a total floor area of 48,000 square feet and boasts over 80 shops and kiosks, including anchor tenant Challenger IT Megastore, occupies over 30,000 squre feet making it the largest IT Megastore in Malaysia.
Kat tingkat 4 kalau aku tak silap... Apa-apa pun, kepada sesiapa yang dah lama tak menjejak kaki ke sana.. Bolehlah klik direktori yang ada kat bawah ni.. Ia akan membawa kamu terus ke sana..

Direktori : Level 1

Direktori : Level 2

Direktori : Level 3

Direktori : Level 4

Direktori : Level 5

Aku cuma sempat merakamkan gambar ikan-ikan ni je... Sangat besarkan? Agak-agak dah berapa lama The Mines bela ikan-ikan ni erk? Si kakak sampai tak nak berganjak dari situ sebab nak tengok ikan... 






















Entah! apa motif Inchek Hubby bawa kami jalan-jalan pergi The Mines erk? Mengenang nostalgia percintaan erk?... Hahahaa!.... Tempat dating tu wei....


8 cakap-cakap:

Thristhan said...

Wow, a lot have changed at Mines :)

Fitrihadi said...

ouh dah berubah ke? dah lama tak pergi jalan sana.. huhu sayang gak encik hubby kat akak sebab bawak gi tempat dating dedulu.. huhuhu...

RinnAzrinah said...

@Thristhan

yep!new look of The Mines...

RinnAzrinah said...

@Fitrihadi

yap! mmg da byk sgt perubahan sampe akak pun sesat2 gak cari tempat... hehe.. sape yg x syg bini FH wei... lg2 kat tempat tuh la dia melamar akak... hahaha... bln2 pose2 plak tuh... hahaa

Fitrihadi said...

wahh romantiknya.. best ar camtu :)

RinnAzrinah said...

@Fitrihadi

hehehe... lelaki ni lain... sebelum kawin.. romantik dia lain.. pas kawin.. lg lain... sabar je la... hehe

lizz said...

OMG!!! dah lama tak pergi the mines!! banyakdah berubah ye?

RinnAzrinah said...

@lizz

yap! banyak perubahan... bygkn lerr last jejak kaki g sane dlm thn 2006.... makin besau...

There was an error in this gadget