PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Header Merdeka Raya

Nampak tak header kat atas tu? 1st time aku buat sendiri. Maklumlah! aku bukannya terror bab edit-mengedit ni... Bukan bidang aku pun.. tapi, aku suka mencuba... Jadi tak jadi itu belakang kira... cantik tak cantik.. itu perkara kedua... yang penting, aku cuba belajar sesuatu yang aku tak pernah buat...














Aku edit guna Magic Photo Editor je.... lepas tu, aku buka kat paint... edit mana-mana yang patut pula... kalau aku tak puas hati... aku edit lagi guna photoscape... Hehehe!... aku memang tak reti guna photoshop... so, aku gunalah medium yang simple... yang aku boleh guna dan pandai nak guna... bukan aku tak nak belajar photoshop tu.. tapi, aku rasa masa tu kurang mengizinkan... nak guna photoshop, kena menghadap benda tu lama-lama.. nak kena tenung dengan penuh perhatian... lagi pun, tukang ajar duduk building lain... dah tak sama dah... kalau masih 1 building... bila-bila masa je boleh menghadap tukang ajar... siapa tukang ajar tu? tu!... alaaa... yang tu.... pergi tengok blog dia... tahulah kau orangnya... tapi, dia tak de tulis tutorial bagai... 

Apa pendapat kamu tentang header kat atas tu?... berapa bintang kamu nak bagi? itu hasil tangan orang yang tak de basic dalam edit-mengedit ni... bukan otai besar dalam bidang ini ok!.... aku baru nak belajar... 



4 cakap-cakap:

pu3mawar said...

saper ek tukang ajar tuh...? tukang ajar pun gigih meningatkan balik photoshop... lama tak guna terus ilang ingatannnnnnn

RinnAzrinah said...

@pu3mawar

aduyaiii... lagi mau tanya ka?...hahaa

ken said...

semangat merdeka :D

RinnAzrinah said...

@ken

hahahaa... semangat raya je yang lebih tuh... hehee

There was an error in this gadget