PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Batang buruk @yanmie

Hari tu aku ada order batang buruk Sabah daripada @yanmie... So, inilah balang-balang berisi batang buruk tu... Actually, si @yanmie kata dah pos hari Sabtu 2 minggu lepas kalau tak silap aku.. Isnin tu dah dapat dah... Tapi, disebabkan aku guna alamat rumah... dan, rumah pula tak de orang... posmen tu tinggalkan slip je untuk aku... dengan pesanan 'sila ambil dalam tempoh 14 hari daripada tarikh serahan'.... Hari Sabtu berikutnya baru aku pergi collect kat pejabat pos kat Glenmarie tu... 























Si kakak punya excited!... dapat je kotak terus suruh buka.. macam tahu je dalam tu ada kuih raya... Dahlah suruh buka... siap cakap 'mama.. biskut'... hehee.. Aku tak rasa lagi batang buruk ni... tapi, aku tengok si kakak bukan main berulang makan... nak lagi... nak ini... sedaplah tu kan?... aku nak minta resipi kat @yanmie tapi dia tak nak bagi... katanya resipi warisan turun-temurun... tak boleh nak share... hahaha!!...

1 balang aku hantar kat kampung... bagi kat mak aku... 1 balang lagi aku simpan untuk raya... kena sorok dari pandangan mata si kakak.. tak boleh tunjuk kat dia... nanti dia nak lagi.. bukan nak berkira pasal makan.. tapi, si kakak tu tengah batuk... batang buruk ni kan ada serdak.. nanti tak elok-elok pula dia.... tu yang nak kena sorok tu....

Tak pe! malam raya nanti aku try.. kalau sedap... boleh order lagi kat @yanmie... hehehe... dekat je.. bukan jauh mana pun rumah si @yanmie tu.... Klang je... hehee... susah-susah, pergi serbu je rumah dia terus... hahaa!...


5 cakap-cakap:

Cik SHiNJU said...

Assalam...

Sedap ke kuih tu?
Yun x pernah rasa lg..

~~zAnAfAhMi~~ said...

akak pun heran, batang buruk dia org pelik la...hari tu jln2 pasar, baru nmpk....rupa mcm popia kan?

RinnAzrinah said...

@Cik SHiNJU

Akak pun blom rasa lg.. hehehe

RinnAzrinah said...

@~~zAnAfAhMi~~

kite org kalo wat batang buruk mmg pakai kulit popia...

Fitrihadi said...

wah untung bisnes kak yanmie tu. Mesti sedap kuih batang buruk dia buat ni.. hehehe

There was an error in this gadget