PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

SIAPA LAGI KUAT MEMBEBEL

Siapa lagi kuat membebel? Bukan aku yang tanya tapi Bro Framestone yang suruh aku tanya. Tak percaya? Pergi check kat sini.

























Bro Framestone ada bagi beberapa contoh soalan yang perlu aku masukkan dalam entry ini. So, disebabkan aku memang malas nak fikir soalan-soalan lain... aku pun jawab je ikut apa yang Bro Framestone tanya.

Siapa yang paling kuat membebel dalam hidup anda?

Dalam hidup aku? Tak kiralah siapa pun dia kan? Janji dia ada kena-mengena dalam kehidupan harian aku.. Dia tak de kena-mengena dengan aku. Dia bukan saudara aku. Tapi, aku terpaksa dengar dia membebel hari-hari dalam telefon. Nak tahu siapa dia? Dia adalah..... Miss Cathy (Bukan nama sebenar).

Apakah punca mereka membebel?

Actually, aku pun tak tahu apa punca dia suka membebel. Kadang-kadang dia akan ulang perkara yang sama. Sampai aku dan yang lain-lain naik bosan. Bosan untuk mendengar suaranya. Mendengar namanya pun kami tak sanggup. Secara peribadi, aku rasakan yang Miss Cathy ni suka membebel kerana dia tiada life macam orang lain. Dia tak de suami yang boleh membelai. Dan, tiada anak yang boleh dibelai. Dia sentiasa mencari kesalahan dan kesilapan orang lain dan mulalah membebel tanpa sebab.

Apa anda buat bila dibebelkan?

Tak mahu bebelan berpanjangan.. ikutkan sahaja kehendaknya. Jangan dibantah atau dibangkang kehendaknya. Kalau tidak, semakin panjanglah dia membebel. Pekakkan telinga. Buat-buat tak dengar setiap patah perkataan yang dia keluarkan. 

Seperti di awal tadi, aku dah inform yang aku malas nak create pertanyaan... So, cukuplah sampai di sini sahaja untuk hari ini. 

-------------------------------------------
Aku cukup tak suka orang yang rajin membebel ni kerana aku bukan seorang yang suka membebel. Aku kan pendiam a.k.a pemalu.... hahahaa.... Tapi, Inchek Hubby memang kuat bebel... better than me.. hahaa...


0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget