PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

BILA AKU KEMBALI MENDAJALKAN ORANG

Actually, aku bukanlah suka sangat nak mendajalkan orang... Tapi, sesekali nak mendajalkan orang yang kurang ajar.. aku no problem! Aku dah lama tak mendajalkan orang. Aku buat macam ni pun ada sebabnya. Malas nak cerita panjang.. Layan perbualan ini ye... Aku tulis sebiji-sebiji sama macam dalam sms.. Nama dan tempat je yang aku ubah...

Aku : Abg Jul tgh mkn ngan awek..

Jal : Spe plak ni?

Dan-dan call aku...

Aku : I informer je.. X yah la call2 I.. I x nak dikenali.. Nak kawan x?

Jal : Setan, ko ingat aku tkt pe yg kO ckp!kO msti B kn?!! Klu kO nk wat repOrt yg aku maki2 kO, skng gk aku wat repOrt kO kcu idup aku..!kO tgu aku kat bangunan buruk tu..

Aku : Bahasa melambangkan bangsa. Eh! U nujum eh? Sape plak minah name B ni? Nape I x tau ye? Eh! Abg Jul da pindah bangunan buruk ke? I ingat dia dtg msyrt je kat cnie..

Jal : X pyh nk jd setan,gampang, bOhsia lah cilake! Sblm kO jahanam kn aku n Jul, aku akn jahanam kn kO dlu.. juz wait n see..

Aku : Patutlah Jul mnggatal ngan awek lain.. Mcm ni prangai tunang dia.. Hurmm.. U br tunang.. Blom jd bini lg.. Isk..isk..isk... Kesian dia dpt tunang prangai cam gini..

Jal : Klu aku check nO kO ni, n aku tau spe je kO.. Hmm, kO mmg naya lah....

Jal : Whtever..!aku klu dpt kO, mmg aku bunuh ko slOw2..! Aku tau kO B yg setan tu.. Xpe, kO wat lah pe ko sk.. slOw2 kO akn t'sksa sbb m'gcu aku.. Ingat ek gampang

Aku : Nak bomohkn I erk? Kalo ade ape2 jd kat I.. U yg wat kat I tu.. I x suspect org lain da.. U ni mental la..

Jal : Aku xkn lyn Org yg nk rOsak kn hgan Org ni...! Ko akn kne nnt B, kO akn kne..

Call aku lagi.... berkali-kali pula tu....

Aku : X yah la call I.. I mls nak angkat.. I saje je nak psiko u..

Jal : Ko akn kne nnt, t'msuk family kO aku akn keje kn!!kO tgu jelah. sbb kO kcu slh Org..

Aku : X baik fitnah tuduh2 berdosa.. I nak tolong pun da kira baik.... Muahahaha...

Jal : Ko ni yg kne msuk kat hsptal tmpOi tu, whtever lah setan.. Ko akn bahagia skng sbb kcu aku, tp d'saat kO t'sksa nnt kO jgn dtg tuk mnx maaf kat aku! Kjb je lg aku akn tau spe kO.. Juz wait n see kO akn mti pelahan2..

Aku : Wat pe nak mintak maaf kat u? Euww! X kuasa la I..

Aku : U da call maxis? Eh! Lupe la.. No je 012... Mane tau kot2 I da tuka line celcom ke.. Digi ke...

------------------------

Aku rasa menyesal pula layan budak psycho ni.. Aku tulis lain, dia reply lain.. Dia ni sekolah darjah berapa ye?.. Mengeja pun tak pandai... kesian..kesian... Serious! aku tak faham sepatah haram apa yang dia sms aku.. Cikgu aku kat sekolah dulu pun tak pernah ajar aku mengeja macam tu.. Patut report kat Dewan Bahasa dan Pustaka ni.. Tengok! dia tak tahu pun aku yang sms dia.. Boleh pula dia tuduh orang yang tak de sangkut-paut dalam ini cerita. Dahlah bahasa yang digunakan pun macam kurap. Aku tak de pun menggampangkan atau mencelakakan dia... Kalau akulah yang jadi tunang dia.. dah lama aku tinggal.. Bukan sebab dia tak cantik.. tapi, sebab attitude dia. Perempuan macam ni tak layak jadi tunang sesiapa. Jenis yang tak hormat orang lain.. Hurmm... Entah-entah abang Jul tu dah kena bomoh dengan dia kot... Suka hatilah!... Malas nak cakap pasal dia dah.. Tapi, kalau dia kacau kawan aku tu lagi... Hah! siaplah... tahulah apa aku nak buat kat dia...

Kamu boleh perhati dan bandingkan sms yang aku hantar dan tengok macam mana dia reply? So rude kan?

0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget