PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

POTONG LINE

Aku nak tanya pendapat geng-geng blogger sekalian.. Pernah tak you all cuba potong line member? Atau, ada tak member yang cuba nak potong line you all? Aku bukan apa. Aku geramlah dengan 'N' bukan nama sebenar ni. Dia tahu akan tengah berusaha untuk minta transfer dari sini. Mula-mula dia kata, dia boleh follow the rules or whatever yang ada kat sini. Tiba-tiba..... hari ni dia sibuk pula buat surat nak minta transfer. Aku dan dia sama-sama tahu bahawa post untuk kerani cuma ada 1 saja di sini. Aku dah pergi sana...pergi sini semata-mata nak survey kekosongan jawatan. Tiba-tiba pula member ni nak potong line aku. Tak boleh jadi ni. Aku kena bertindak cepat.

Aku dah buat surat lama dah. Aku dah hantar ke JPA. Aku dah hantar melalui saluran-saluran tertentu seperti yang diarahkan. Tapi, aku sendiri tak confident yang surat aku tu selamat sampai atau tidak ke tangan pihak yang sepatutnya. Aku akan terus buat rayuan ke JPA. Kalau boleh, aku nak pasang khemah kat depan JPA tu. Unfair-lahkan kalau member tu dapat tukar dulu. Sedangkan dia masih baru lagi kat sini. Kalau nak dibandingkan pasal pengalaman bekerja di sini, apa pengalaman yang dia dah belajar selama 2 bulan di sini?... Lagi pun, kerja yang dia buat tidaklah sebanyak mana. Tidaklah sesukar mana... Tidaklah seleceh kerja-kerja yang aku kena buat.

Tapi, banyak juga kerja-kerja dia yang aku cover. Mana boleh! 3 minggu berturut-turut pula tu. Kali ni aku memang nekad. Aku nak juga balas dendam. Aku tak kira!.... Aku memang tak reti bodek... Perghhhh!!!.... petang ni balik awal tu.... Aku bukan jealous... tapi, nak bodek pun agak-agaklah sikit.  





6 cakap-cakap:

d_tieah said...

Sabar je la..
X penah lg ade pglmn cmtu..
Tp pglmn ni mematangkan kte ye dak?
huhu..

sujairi said...

kdg2 bila berkawan ni kita xkan tahu sampai bila2 hati budi dorg wpun dah kenal berpuluh tahun.. so bila dah jadi mcm ni kenalah bersabar ye..
segala kejadian ada hikmahnya..
Mana tahu lepas ni awak dapat posting dulu sebelum dia.. rezeki org lain2..
banyakkan berdoa dan bersabar dan jangan berdendam...bbiar tuhan yg membalasnya

Kie-yu said...

ohooo..
cobaan!
sabau je la kann
wat goes arounf comes around~

Mohamad Nur Hidayat said...

sabo la

Fitrihadi.com said...

ermm tegakkan hak akak kalau rasa ditindas..mana boleh bair orang lain cabuli hak kita


- - -
Mcdonald’s GCB Burger Terbaru!!!

Josh said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

There was an error in this gadget