PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

DURIAN...

Akhirnya, dapat juga aku makan buah durian. Mengidam wei.. Dah 2 tahun aku dipantangkan makan buah durian ni. Hari tu, aku saja cakap-cakap kat abang yang aku dah lama tak makan durian. Tup-tup, hari Sabtu 2 minggu lepas abang bawa balik durian 3 biji. Alhamdulillah!... tertunai juga hajat aku nak makan durian.



























Actually, time aku pregnant dulu... aku teringin nak makan durian. Tapi, kakak-kakak kat office aku tak bagi aku makan durian. Depa kata tak elok makan durian time pregnant. Panas. Dalam keterpaksaan, aku ikutkan juga nasihat depa. Aku cuma berpeluang jadi jurugambar saja time member-member office sedang berpesta durian. Sedih tau!... Aku cuma boleh tengok je...

Aku ingat, bila dah lepas bersalin... aku dah bolehlah makan durian. Impianku berkecai juga akhirnya. Mak aku pula tak bagi aku makan durian. Alasannya, durian panas... baby breast feed.. takut baby tak tahan nanti... Nak tak nak, aku ikut juga cakap mak aku.

Apa yang menyakitkan hati, setiap kali tibanya musim durian.... raja buah itu ada dijual di depan bus stop jalan masuk ke rumah aku. Tension ! Aku sangat tension. Aku terpaksa buat-buat tak nampak yang buah durian ada dijual di situ.

Anyway, thanks a lot my lovely hubby....


8 cakap-cakap:

afendi ariff said...

breast feed tkblh mkn durian?
wife aku ok je...baby pun ok!
best apa susu perisa durian?
heh!

princess_eryna said...

@afendi ariff

lain tempat...lain pantang-larangya.... kita yang muda ni pun ikutlah cakap orang tua.... kalau tak ikut, nanti kena cop anak durhaka pula...huhu

Kie-yu said...

ekekeke..
seb bek ai tak suke mkn durian..

Ampuan Awang said...

salam. bersinggah ke laman ini dengan bangganya

Anif® said...

Eh! kat sini pun ada entri pasal durian :D

princess_eryna said...

@Anif®

hehehe...tu la pasal.....

Loq said...

Aaaa tidak suka durian -_-

princess_eryna said...

@Loq

durian sedap laaa... nape x suke???

There was an error in this gadget