PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

AKU MEMANG KESAH!!...

Kau tak ambil kisah itu kau punya pasal. Ini kali kedua aku mendengar orang-orang bercerita tentang aku. Kau kata aku tak perform? Disuruh buat kerja baru nak buat?..  Pernah tak orang yang bercakap tu berfikir menggunakan kewarasan fikirannya?.. Inilah dia bila dah lama sangat tertutup sampaikan akal fikiran pun tertutup sama. Nak aku buka segala ceritakah?

Ok! Kau kata aku kena suruh buat kerja baru buat ye?.. Kau tahu tak masa aku mula-mula report duty kat sini, komputer pun tak ada! Aku nak buat kerja pun, kena berkongsi komputer. Oh! Time aku buat kerja kau tak nampak. Time aku tengah berehat tu yang kau nampak ye. Aku seolah-olah back to 15 years ago.


Aku nak buat kerja macam mana kalau facilities yang ada pun tak mencukupi. Kalau kertas A4 pun aku kena beli sendiri. Kalau tak beli pun, aku kena potong kertas A3. Cartridge printer pun berbulan-bulan tak dapat. Stationery pun aku beli sendiri. Ok! Aku boleh bertolak-ansur. Tapi, aku tak puas hati bila aku punya saving pun kau cut sekali. Kau pandai-pandai pula cut dari duit gaji aku untuk Tabung kau. Tanpa sebarang pemberitahuan secara lisan mahupun bertulis. Apa cerita beb?... Gaji aku dahlah sikit, tapi nak kena allocate pula untuk pembelian stationery.

Disebabkan facilities yang tak mencukupi, aku usaha sendiri. Aku bawa laptop untuk tempoh yang agak lama. Tapi, bila laptop aku rosak... duit aku juga yang keluar. Ada kau tolong bayar duit repair tu? Tak ada kan?. So, kau jangan banyak bunyi.

Kaukah yang menilai prestasi aku?.. Siapa yang boleh menilai aku? Banyak lagi yang aku nak tulis kat sini... tapi, aku masih tahu menjaga aib orang.

I am not dealing with you. So, you're not qualified to evaluate me.

Luahan ini tiada kena-mengena dengan pekerjaan aku. Cuma sedikit rasa tidak puas hati terhadap seseorang yang sering mencari kesalahanku.

There was an error in this gadget