PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

KABEL…OH!KABEL…

Aku cukup geram bila sebut pasal kabel. Tapi, aku bukan nak cerita pasal segala jenis kabel mak nenek.
cable
Aku tak nak cakap pasal kabel telefon… kabel elektrik… kabel komputer… atau pun, cable car macam kat Genting tu!.
cable2
Nak masuk kerja kat mana-mana pun, nak kena ada kabel. Baru boleh dapat. Kalau setakat kabel kecil, baik tak payah!. Begitu ramai orang kat luar sana nak cari kerja tapi tak berpeluang kerana kabel-kabel besar yang ada. Padahal,kerja pun tak seberapa. Apa yang aku tak puas hati, orang-orang yang menggunakan kabel-kabel besar ini selalunya agak KEBAL. Kebal dengan segala macam peraturan.

Credit untuk Uncle Google kerana mencarikan aku gambar-gambar ini...

6 cakap-cakap:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...perlu ke kabel kalau nak dapat kerja......

FiSh said...

rasa geram ngan diowg kn? tp xpe, janji wat krja diri baek2 (;

princess_eryna said...

@Alimaz-Kembara Terasing

Kalau betul2 berkebolehan, tanpa kabel pun boleh berjaya tapi sekarang ni, kalau tak de kabel.. payah... kesian bot2 kecil yg nak cari makan cara ikhlas...

princess_eryna said...

@FiSh

sgt geram!!!....

IyouweBlog.com said...

nak dapat biasiswa belajar kat luar negara pun kena kabel besar~~~
@@ sob sob

princess_eryna said...

@IyouweBlog.com

ye kerr???

There was an error in this gadget