PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 7

 

kuih lidah

Kuih nih plak… ade org panggil kuih lidah…. ade gak yg panggil kuih kering…. i’m not sure!… kene tgk tempat laaa kot….

jejarikuih kering

i think.. this 1 mmg kuih kering….

SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 6

 

kuih cacap

Wah…. sambung lg nampaknyerr… hehehe… org kg aku panggil kuih nih ngan name kuih cacap…. same gak ngan kuih2 lain… time raye @ kenduri kawen jerr baru jumpe kuih nih…. aku mmg suke mkn kuih nih… tp x de laa fanatik sgt…hehehee….


SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 5

 

celorot

Meh sambung lg citerr pasal kg aku… kuih nih name nyerrr kuih cencorot celorot… Kuih nih kaler ijo… kat kg2 len may be kaler dia x same lerrr…. tgk laa tukang wat kuih tuh sape… kalo dia rase nak wat kaler kuning… kuning lerrr jd nyerrr… kalo kaler merah… merah laaa jd nyerrr…..


SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 4

 

jala

Ok guyzz…. today kite sambung lg citerr pasal kg aku k…. korang layan jerr laaa… kat atas nih name nyerr kuih jala…. rangup tp rapuh…. nak mkn nih kene bebaik skeet… kalo x… bersepah tau!!!… kalo x time raye… time kenduri kawen ade laaa kuih nih…. da lame da aku x mkn….


SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 3

 

kuehcincin

Korang da boring kerr bace blog aku???… Ye laaa kn… asyik2 citerr pasal ape yg ade kat kg aku…. heheee…. Layan jerrr laaa ye…. Kali nih aku nak citerr pasal kuih cincin…. kuih nih ade kat kg aku ngan kaw2 yg berhampiran jerr laaa… Member2 kat peninsular pun suke mkn kuih nih…. bile blk kg jerr, kompom laa depa kirim beli kuih nih…. kuih nih inti dlm tuh diperbuat drpd kacang ijo.. kalo x silap laaa… sstengah kaw punye kuih cincin agak garing…  ade gak yg x brape garing… tp, aku lbih prefer yg garing… rangup gitu…


SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 2

 

Penjaram

Ade org kate nih kuih akok…. silap!!!… nih namenyerr kuih penjaram… sejenis kuih tradisional yg bleh didpti di sabah… aku suke mkn kuih nih… da lame aku x mkn…. tp kn, kuih nih ade plak jual kat canteen opiz baru aku….


SEMUA PASAL KAMPUNGKU… PART 1

 

bambangan

Sejak blk dr kg nih kn… aku dok teringat jerr ngan buah nih…. korang nak tau buah ape nih???… nih laa dia buah yg aku suka mkn tuh… buah nih mmg x de kat peninsular malaysia tau… ok..ok.. korang x sabo nak tau kn???… nih laaa buah bambangan….. buah nih sedap kalo wat jeruk…

jeruk bambangan

nih laaa hasilnyerr stlh dijadikan jeruk…. alamakk… blk kg ari tuh x de plak jeruk nih…. bile la plak aku bleh mkn jeruk nih lg….


KAMPUNGKU…

DSC00847

Cite psl cuti nih… teringat plak da kat kg tuh… Umah aku kat kg biase2 jerrr… umah kuarters kn???… Mcm biase lerrr… Asalnye 2 bilik jerr tp my dad tambah bg beso lg… additional room ade 2… pas tuh ruang dapur kering pun dipjgkn lg… sok2 da bersara, papan2…kayu2 sume tuh pun bersara skali aaa ngan my dad…. kat blakang umah nih ade sg….

DSC00851

Nih laaa pemandangan yg bleh diview dr blakang umah aku…. Korang nampak x jambatan tuh???… Jambatan tuh laaa yg menghubungkn Beaufort ngan Cptang… Kalo x de jambatan tuh…. x tau lerrr erk camnerrr org2 Cptang nak kuar g KK….

DSC00879

Yg nih plak pemandangan yg bleh diview dr sblh sisi(depan) umah…

DSC00844

Hahhhh…. pokok rambutan nih plak betol2 bertentangan ngan umah aku… Pokok nih kat blakang umah depan nih… Umah depan nih x de penghuni… jadi kite org punyerr stor laaa jwbnyerrr….

DSC00845

Yg nih plak pemandangan dr sisi (kiri @ kanan.. aku pun x pasti) umah aku… Nih laaa pokok bambangan… Buah yg aku suke mkn tuh….


RUSH HOUR…

Nih bukan N3 pasal movie Rush Hour ok!!!…

Cuti CNY this year mmg meletihkn… Ye laa… kenduri kawin adik aku 13-14/2… Aku plak fly 13/2… korang imagine laaa… aku kene ade kat LCCT 2 jam sblm penerbangan… Bertolak plak dr TTJ… da sah2 kene gerak awal kn???… Flight kul 10.20 pg… 2 hours before???… 8.20 pg kn???… Korang pk laaa aku kene gerak dr TTJ kul brape…. Pas tuh, dok dlm tuh plak 2 jam 45 minit…. Sampe Terminal 2 KK, kene plak amik cab g beaufort… Pun amik mase sejam lebih… Kalo korang laa kn mesti nak rest dulu kn sblm wat keje???… Mlm tuh plak Zahraa cukur jambul… Letih perjalanan pun x ilang lg tau…. Da kene standby utk majlis mlm tuh… Pas majlis tuh, aku ngan hubby bantai tido… tuh pun letih x ilang lg tuh… Pas majlis sanding sok nyerr pun, aku ngan hubby sambung tido yg x cukup tuh… Pengantin da sah2 tido kepenatan… ye laaa…. dok atas pelamin berejam2… mau x penat… Nak dijadikn isu… Ade laaa manusia tuh berkate2… “Aik pengantin tido??”… Sorang manusia plak reply pertanyaan tuh… “penat dok atas pelamin”… sok sek sok sek… terdengar plak suara yg agak sumbang.. “derang nih penat naik flight”.. aku wat bodow lg time dengo tuh… tp berdesing gak telinge bile ade 1 suara yg da sah2 sumbang jwb camnih… “BUKAN JALAN KAKI PUN”…. Ya Allah!!.. aku rase nak bg gak sedas dua.. tp sabo dulu… ye laaa.. org x pernah naik flight kn???…. biarkn je laaa… Aku doa2 spy org yg ckp tuh kene naik flight gak 1 ari nnt… biar dia plak rase ape yg kami rase….


INI PESAWAT AK 5122

Untuk makluman tuan2 & puan2… Pesawat ini adlh penerbangan Ak 5122… Sila semak tiket anda.. Kah!!..kah!!..kah!!… aku nak gelak guling2… aku rase cabin crew da repeat byk kali da announcement tuh tp ade gak passenger yg bangang… kompiden betol plak tuh…. aunty… nih flight Ak 5122 bukan Ak 5104… aunty kene turun blk g terminal… hahahaa…. adushhh!.. da laaa salah flight.. time nak turun tuh pun marah2 lg… hahahaaa…. 


ANGPOW CNY 2010…

Nih citerr sblm raye cine ari tuh… Pepagi bute plak tuh… Time2 nak g keje plak lg tuh… Kedai kete bukak kul 9-10 pg… Nak mintak tlg kat sape??.. jiran2 kompom2 da gerak g keje… Sape lg yg ado???.. Last2 mintak bantuan ngan kak ipar.. kene plak tunggu dia abis class kul 12.30.. Zahraa plak da anto kat umah pengasuh…. udahnyerrr dok laaa kat ctuh sekerat ari… da laa sabtu tuh nak fly blk sabah… x pasal2 kene bg angpow kat tokeh kedai kete…. 200++ hengget gak laaa abis wat beli bateri kete baru…


KURSUS PEMBANGUNAN KENDIRI UNGGUL

Aku baru je balik dari berkursus di Maktab Polis DiRaja Malaysia Kuala Kubu Baru.. Kursus nih bertujuan utk bg pendedahan kpd org awam mcm aku berhubung budaya kerja & tugas-tugas polis… agar tak terkejut apabila memasuki pagar pejabat masing-masing nnt… Ade di kalangan kengkawan aku terkejut bila dpt tau yg aku akan bertukar ke PDRM… mcm2 complaint yg aku dengar psl budaya kerja depa nih tp aku akan cuba utk mempelajari budaya depa… bukan aku sorang tp ramai gak PTPO lantikan JPA yg diletakkan ke dlm PDRM utk tujuan PENGAWAMAN PDRM… di akhir kursus, kami dpt surat penempatan masing2…. aku di tempatkn di caw.kebajikan/perkep IPK Selangor…


There was an error in this gadget