PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE-52

Aku nak ucapkan slamat hari merdeka kat korang sumerr…

Ape plan cuti merdeka nih??

Ade sesape kerr yg nak join perarakan statik kat bangunan parlimen nnt???

Aku rase malas nak join laaa…

Bukan aku x de smangat kemerdekaan tuh..

tp, bg aku laaa kan…

secara peribadinyerrr laaa….

kite blom lg merdeka spenuhnyerrr…

minda kite masih lg d jajah oleh anasir2 luar…

korang bleh pk sendiri laaa…

aku malas nak bgtau… kang ade yg kate aku bersifat perkauman plak….

ntah laaa…. ape pun!!!…. esok aku nak blk somban… isnin baru blk cnie…..



RAMADHAN DATANG LAGI…

Aku rase x terlewat lg utk ucapkan slamat berpose kpd korang sumerrr yg berpose… Last year, aku x dpt berpose coz mabok2… Harapan aku thn nih plak…. kunun2 nak pose penuh…tp da terkantoi laa plak… adeshh!!!…..

Ramadhan kali ni aku rase penat skeet… ngantuk..letih…. c kecik tuh laaa… Weekdayz punyerr menu bukak pose aku beli kat bazaar ramadhan jerr…. x larat aku nak msk wei…. sampe umah pun da kul brape…. x dan nak msk… dan msk nasi jer.. tp, weekend pun ade gak aku msk utk juadah bukak pose…..



AKU BUKAN BOLA…

Skali lg aku nak bg tau kat sumerrr org..

aku bukan bola yg korang bleh sepak ikut suke korang jerr..

aku manusia… insan cam korang gak…

ade prasaan…ade naluri…ade jiwa…

kalo korang ade migraine… aku pun ade gak…

kalo korang sensitif… aku pun same….

kalo korang stress…. aku pun stress gak…

kalo korang tau nak hormat org len… aku pun tau gak…

kalo korang tau nak cari salah org… aku pun cam tuh gak…

kalo korang rase teraniaya… aku lg laaa…

sbb korang wat aku cam bola…

jap tendang aku ke sane… jap sini…

jap lg korang lambung….



SKEET LG X JADI BLK KG…

ptg smlm aku mcm nak nangis…

kak amah call bgtau flight ke sabah & sarawak full….

aku mcm nak meraung jerrr time tuh…

nasib baik kak amah book gak date yg same…

cuma kene kuar pepagi bute laaaa…..

18/9/2009 – 8.15 pg (KL-KK)…

26/9/2009 – 7.15 mlm (KK-KL)…

x kesah laa… aku bleh blk kg….



BERCUCUK-TANAM SECARA MAYA…

kebun ladang

skang nih aku bz bercucuk-tanam secara maya…

bukan ape… aku tinggal umah flet…

x de tanah nak bercucuk-tanam…

so, aku pun bercucuk-tanam secara maya….

newayz, tq to facebook coz memperkenalkan kebun maya nih kat aku…. hahahaaaa…..



APE PASAL MARAH????…

Mintak sori laa kat sape2 yg kena marah ngan aku dlm minggu nih…

Aku bukan suke2 nak marah…

Tapi, marah aku bersebab…

Ape kate korang bace a few reason yg aku list kat bwh nih erk….

1. korang da wat aku marah

2. korang cari pasal ngan aku

3. aku x kaco korang tp korang da kaco aku

4. korang cari salah aku tp salah korang???…

5. korang nak kene kn aku… sori laaa beb!!!…



MARI MENJAWAB TAG

Aku dpt tag nih drpd anjelik... so, layannnnnnn....

1. Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
~ aku kompius skeet ngan soklan nih..... nphone yg skang nih kerr??.... kalo yg nih SE W705i... baru guna sebulan dua rasenyerrr.....

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?
~ gambo my baby laaa... zahraa..... coz aku rase dia cute sgt2....

Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?
~ contact ade 157.... no.tepon yg ade 179.... kalo dlm SIMCard... ade 166....

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?
~ 9 jerrr... tuh pun guna name glemer....

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu?
~ artis???.... sape erk???....

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
~ 1st nphone yg aku ade nokia 3315.... pas tuh diikuti ngan 2-3 bijik nphone jenama nokia lg... smpi skang nih aku guna jenama SE... aku minat gilerr laaa..... aku rase SE jerr aku ade 5 bijik....

Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
~ dolu2 aku guna DiGi... coz mak bapak aku pun guna Digi... then, aku guna hotlink... pas tuh, celcom... skang maintain ngan Digi & maxis.....

Nada dering yang anda gunakan?
~ Jason Mraz - I'm yours

Senarai top 5 contacts yang anda selalu msg?
~ hubby aku.... kak nurul ... my mom... adik aku.... sape lg erk???....

Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
~ abang

Org yg nak di tag?
~ kak naim - kak haiza - kak nurul - kak leha (kak, jwb lerr tag nih... akak da lame x update tuh)



KUIH RAYE : DA TEMPAH KERR??…

ari tuh aku da wat N3 psl baju raye…

nih N3 psl biskut raye plak…

korang da tempah blom kuih raye?

aku kununnyerr berangan nak wat sendiri…

tp mcm x sempat jerr…

nak tempah tp x tau kat sape…

nak beli kat kedai…. hampeh!!!…

x sedap langsung…

kalo ade sponsor pun…. ok gak!!!…

ade sape nak sponsor kuih raye utk aku???…

aku nih sebok jerrr pk psl kuih raye..

pose pun blom abis ganti lg….huhu



BAJU RAYE : DAH TEMPAH KERR???…

da msk bln 8 da nih…

korang da tempah kerr baju raye??..

kalo anto tailor skang nih…

kompom kene rejek da…

aku beli baju ready made jerr kot…

(ready made yg ade dlm gobok aku)…

tp, thn nih… aku kene beli baju raye utk Zahraa laa…

hehehe…. tema this year kaler purple….

(rasenyerr dlm gobok tuh ade kaler purple)…

p/s : woitttsss!!!…. korang da ganti pose blom????….



There was an error in this gadget