PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

SURAT TERBUKA UNTUK KAK NOR…

kak,

aku x kisah kalo ko nak bace blog nih… aku pun x kisah kalo ko bace… selama nih aku cukup sabo ngan ko kak… tp,aku x sangka yg ko da aibkn aku depan depa… ko wat tuduhan palsu kak… ko kate aku bomohkan ko… ko biar betul kak…. aku rase ko yg guna bomoh….jgn ingat aku x tau kak…. tp, aku diam.. aku x ckp kat sape2 psl tuh…

kak,

sbenarnye byk yg aku x puas ati ngan ko kak… start aku report duty..sampai laa aku kuar dr situ… aku mmg da x tahan ngan ko kak… ko mmg keji kak… psl borang induksi tuh, idea aku kak… tp ko ngaku ko punye… aku mmg bengang time tuh kak… bengang sgt…. tp salah aku gak,… bg tgk ko draft tuh….

kak,

aku ingatkn aku je yg x ngam ngan ko… tp, ramai lg… depa sume bukan suke ngan ko tp x tunjuk… aku lain… kalo aku x suke.. aku tunjuk… coz aku bukan hipokrit kak… aku bukan mcm ko… depan aku bukan main baik lg… tp, kat blakang aku… ko kutuk aku mcm2 kak… ko kate aku x wat keje… ko x nampak kerr??… kan kerr ko da amik keje aku… dah tuh???… aku nak wat keje ape????….

kak,

aku mmg marah ngan ko kak… marah sgt2… tp, x pe!!!… akhirnye, depa tau kak… depa tau sape yg benar & sape yg salah………..



KURSUS OPENOFFICE.ORG V.3.1 the series IV

aku masih x nak citerr psl kursus nih…

time kursus nih jugak aku dpt 1 citerr dr org yg bleh aku pcaye…

citerr yg aku x sangka langsung…

but, @ the end…. baru depa tau citerr sbenarnye….

sbenarnyerr aku x mo bukak citerr psl nih…

tp, aku akan citerr secare detail dlm next n3 erk….



KURSUS OPENOFFICE.ORG V.3.1 the series III

aku x nak citerr psl kursus w/pun aku letak tajuk kursus kat atas tuh…. aku nak citerrr psl ape yg berlaku spjg aku berkursus… jgn marah erk…

aku rase agak bertuah kerana menyertai kursus nih…

kengkawan opiz aku kate… time depa kursus ari tuh, x de mkn…

aku cukup beruntung kerana dpt menjimatkn perbelanjaan mkn utk minggu tersebut…

maklum laa… gaji lambat lg…huhu

time depa gak ade jualan kat JAKIM tuh…

tp, time aku plak… x de….

lg jimat duit aku….



KURSUS OPENOFFICE.ORG V.3.1 the series II

dlm kursus nih, kami telah diajar cara-cara utk menggunakan openoffice.org
utk makluman korang laa kn...

writer = words (microsoft office)
calc = excell
impress = powerpoint

byk bende baru yg aku blajo psl openoffice nih...
aku rase, guna openoffice lg senang..
cuma ade certain function yg ade dlm microsoft x derr dlm openoffice....


openoffice nih ade kelebihan & kelemahan gak...
dokumen yg kite wat guna format microsoft office bleh bukak guna format openoffice...
tp, dokumen kite dlm format openoffice plak x bleh bukak guna microsoft office...

aku lebih suke guna openoffice coz FREE...
x pyh bayo licence...huhu
lg pun, openoffice nih lebih straight forward...
x mcm microsoft office...



Reblog this post [with Zemanta]

keAKUanKu

Siapa mereka untuk membuat penilaian terhadap diriku? Terlalu baikkah mereka sehingga berani mencemuh orang lain. Adakah aku memang dilahirkan untuk menerima segala cemuhan dan umpatan orang? Perlukah aku menangkis segala cemuhan itu? Apalah daya.. aku hanya insan kerdil yang tidak punya upaya untuk menentang. Aku timun, mereka itu durian.

Inilah yang akan aku lalui sepanjang hidupku. Aku perlu menghadapi segala cemuhan-cemuhan orang dengan ketabahan. Namun, adakalanya ketabahan itu dibolosi juga oleh amarahku. Bukan salahku kan?.. kerana aku juga manusia biasa. Adakelemahan dan kekurangannya. Bukan normallah aku andai tiada semua itu.

Tapi, sampai bila aku mampu bertahan dengan cemuhan orang? Hatiku tidak setenang air di kali. Kocakan airnya terlalu kuat. Jiwaku tidak sedamai taman Firdausi. Angin yang bertiup terlalu kencang. Terasa diri ini terlalu kecil dan kerdil bila terpaksa bergandingan dengan orang lain. Mengapa aku perlu bergandingan dengan orang-orang ini? Biarkanlah aku dengan kehidupanku.

Apalah yang mereka cemburukan aku? Perlu apa mereka mencemuh aku? Tidakkah mereka tahu tiada faedahnya mempersoalkan kehidupan orang lain? Mengapa mesti mahu menyibukkan diri dengan berita-berita sensasi tentang orang lain? Sungguh tak berfikiran mereka ini. Prihatin yang tiada kena pada tempatnya.

Akukah yang malang? Mengapa aku terpaksa hidup bersama orang-orang ini? Tiada kedamaian yang dapat kumiliki sehakikinya. Mengapa perlu berkongsi bersama mereka? Tuhanku, tolonglah aku ini… Aku ingin lari dari semua ini. Tapi hendak lari ke mana? Pergilah ke mana sahaja turuti langkah kaki ini.



KURSUS OPENOFFICE.ORG V.3.1 (16 – 18/6/2009@PUTRAJAYA) the series…

merujuk tajuk n3 di atas..

aku blom lg nak citerr pasal kursus tuh…

tp, aku nak citerr betapa gamble nyerr aku nak ke destinasi kursus tuh…

aku kuar umah cam besa… kul 6.30am… anto zahraa g umah pengasuh.. then;

1 – abg anto sampe komuter bt 3

2 – amik tren g tasik selatan

3 – transit kat kl sentral

4 – sampe kat tasik selatan, amik plak tren ke somban

5 – sampe putrajaya, amik bas plak…

aku sampe kat computer lab kul 9.00am… nasib baik laa class x start lg…huhu…

citerr psl ape yg aku blajo @ dpt kat kursus tuh… next n3 aku citerr laa erk…



MALAS…

Byk yg aku nak share ngan korang nih…

tp, ntah!!!…

jari-jemari agak malas utk menaip…

kalo aku rajin skeet kang aku update laaa blog nih…



BOSAN….

BOSAN…

bosan…

BoSaN…

bOsAn…

BOsAN…

boSan…

BosaN…

bOSAn…

BOSan..

bosAN…

BOsan…

boSAN…

sungguh bosannnnnnnnnnnnn…………….



IKUT MUKA SAPE NIH???

Aku dok pk…

zahraa nih ikut muka sape???

muka aku ke??

atau, muka papa dia?…

ade org kate cam muka aku…

tp ade gak yg kate cam papa dia…

korang rase???..

35207360531161l

DSC00625

korang da tgk kn gambo2 kat atas tuh???

so, ape jawapan korang pd pertanyaan aku td???…

zahraa ikut muka aku???…

atau, papa dia????……



BERTEMU JODOH???…….

akhirnya…

tanpa diduga…

tanpa dirancang…

aku bertemu jodoh dgn kwn baikku sendiri…

1976

sebenarnya…

aku mengenalinya melalui sorang sahabat bernama ZAC…

ceritanya begini…

aku selalu berhubung dgn zac melalui surat & telefon…

tp, aku x pernah lg bersua muka dgn ZAC nih…

1 hari tuh…

dlm thn 2003…

ZAC bg no.phone aku kat mamat nih…

mamat nih dok missed call2 aku…

bengang laaa kn….

org aku x kenal…

tiba2 jerrr missed call2 aku….

so, aku pun cabar laaa mamat nih…

KALO BRANI CALL LAAAAA”

tuh laaa msg yg aku hantar kpdnya….

dannnnnnnnnnnn…..

mamat nih dgn BERANInya call aku….

kami terus berhubung melalui telefon…

sampai laaa 1 hari tuh…

mamat nih yg bwk ZAC dtg jumpa aku kat PUTRAJAYA…

aku ingat lg time tuh…

mamat nih dok bertinggung kat simpang keluar PETRONAS… (nampak cam MAT INDON jerr)

kami terus berhubungan sbg KAWAN….

thn 2006 (21/9/2006 kalo x silap aku laaa)…

kami declare COUPLE…

tuh pun tanpa diduga…

kami bertunang pd 21/11/2007…

pd tarikh ini laaa berlakunya 1 kemalangan…

yg melibatkn keluargaku & keluarganya(sebahagian)…

kami selamat diijabkabulkan pd 30/05/2008…

DSC00256

kami dikurniakan sorang puteri pd 04/03/2009…

DSC00544

mereka ini laaaa BUAH HATIku kini…….



TERLEPAS PANDANG??????????….

setelah puas aku menghitung…

mengira…

membilang…

rupa-rupanya ade sorang pak we lama…

yg aku terlepas pandang…

aku malas utk bercerita ttg dia…

hatiku bukan sekadar terguris…

tp, sudah tercalar kernanya…

jiwa tersiksa kerca kecurangannya…

arghhhhh!!!!…. lupakan ttg dia….

kini hatiku hanya milik suamiku…



There was an error in this gadget