PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

BOIPREN LAMA III

yg nih aku kenali sehari selepas aku ngan c ‘B’ break off…

hampeh kn???…

mamat nih aku kenali ngan name ‘W’…

dia sorang musician… Guitarist…

dia baik orgnyerr…

menyayangi aku…

tp, syg!!!

w/pun perkenalan kami x cukup lama…

tp, aku mmg syg kat dia…

kami cuma sempat berkasih 6 bln jerr…

tuh pun sbb KAWAN BAIK aku da tikam aku dr blakang…

depan mamat tuh dia BURUK2 kn aku…. S**t btol laaaa….

tp depan aku…. BUKAN MAIN BAIK lg….

C****a punyerrr kwn….

dia diPERANGKAP oleh KAWAN BAIK ku itu….

KAWAN BAIK ku itu telah BERASMARADANA ngan BOIPRENnyerrr sehingga MENGANDUNGKN anak luar nikah… tp, BOIPRENnyerr x nak bertanggungjawab….

sudahnyerrr, c ‘W’ nih laa yg jd PAK SANGGUP…



BOIPREN LAMA II

dia aku kenali semasa form 4, tp x bercinta lg laaaa time tuh… biar laa dia dikenali ngan gelaran ‘B’…

kesnye, dia dicabar oleh kengkawannya utk COUPLE ngan aku… dia menerima cabaran itu…

disebabkan aku terlalu SETIA ngan abg S… dia tdk aku layani… BOLAYAN laaaa bro!!!

dia nih bekerja sbg atendant pam minyak di stesyen minyak SHELL di kg ku…

sekian lama aku MENANTI perkhabaran dr abg S,  akhirnye aku PASRAH!!!…

KALO ADE JODOH X KE MANE!!!….

aku pun layan laa c mamat ‘B’ nih…

tp x lame… maybe disebabkn NIATnya yg TDK IKHLAS berCOUPLE ngan aku…. ALLAH SWT pun tunjukkan belang c ‘B’ pd ku…

aku ngan SENANG HATI meninggalkannyerrr….

 



BOIPREN LAMA I

mamat nih aku kenali sejak form 3 lg…

name : Abg S (x perlu laa dia dikenali)

punca perkenalan : i can’t remember!! tp peristiwa berlaku dlm hujan.

tempat berkenalan : yg kompomnyerr kat LIBRARY laa dlm thn 1997.

tempoh berkasih-syg : 1997 – 2004 (kire laa brape lame)

kronologi kes :

- spjg tempoh berkasih-syg tuh, mak bapak memasing da tau & hampir2 jadi besan…

- spjg tempoh tuh jugak, aku kurang pasti ttg status relation aku ngan dia…

- spjg tempoh itu jugak, kami pernah lost contact tp bertemu semula…

- dlm bln APRIL 2004, DIA berkahwin senyap2 tanpa pengetahuan AKU & KELUARGA KAMI BERDUA… tp, masih lg meneruskan hubungan CINTA denganku…

- setelah 2 bln berlalu, aku mendapat perkhabaran bahawa DIA telah BERKAHWIN dengan rakan sekerjanya.. isterinya menelefonku utk memberitahu ttg perkahwinan mereka…. ARGHHHHHHHH!!!!…. perempuan itu memohon kemaafan dariku… aku masih boleh memaafkannya kerna dia tdk bersalah…

- aku call abg S utk dptkn kepastian… dan, kepastian itu keluar dari mulutnya… DIA mengatakan kpdku bahawa DIA terpaksa kahwin dengan perempuan itu atas alasan aku berada jauh darinya… DIA tdk mampu menahan GELORA…. betapa LEBURnya HATIku ketika itu…

- aku katakan kpdnya “DESPERATE SGTKAH ABG SAMPAI X BLEH NAK TUNGGU LAGI 2 THN?” ….

- aku puas menunggu… aku menanti selama 5 thn utk bersamanya… tp????



NOSTALGIA…

tiba-tiba aku teringat suatu nostalgia…

kekasih lama…

kisah lama…

tapi, mengapa harus diingat lg?

entah!!! mengapa???….

kpdmu suamiku…

maaf kupohon kerna bukan niat utk mengenangnya…



GIGIKU DICABUT LAGI…

Smlm aku ke klinik gigi di bukit jelutong…

tujuan asalku hanya untuk cabut gigi…

tapi, doktor dengan baik hatinya bertanya…

nak buang karang gigi tak???…

aku hangguk je laaa….

maklumlah!!!…. tak pernah pun buat treatment gigi…

selesai operasi pembersihan…

doktor pun meneruskan operasi seterusnya…

CABUT GIGI!!!….

aku kekurangan KALSIUM rasanya…

kan berkongsi dengan c kecil zahraa…

yg jadi mangsa kad kredit abg…

terpaksa di ‘swap’ lg…



DEWAN MELATI, JALAN PLUMBUM, SEKSYEN 7

Smlm telah berlangsungnya HARI BERSAMA MENTERI SUMBER MANUSIA yg bertempat di DEWAN MELATI, Jalan Plumbum, Seksyen 7, Shah Alam…

Cuaca agak panas membahang…

Dewan tersebut pula tiada AIRCOND…

Hanya bergantung harap dengan KIPAS yg terletak di DINDING2 dewan sahaja…

Ada beberapa MAJIKAN yg membawa KIPAS sendiri…

BOOTH2 yg terletak di bahagian TEPI mungkin terasa ANGINNYA..

Bagaimana pula dengan BOOTH2 yg berada di TENGAH2 dewan itu?…

Tidakkah mereka KEPANASAN?…



KUAT MAKAN…

x tau nak kate ape…

sejak akhir2 nih aku mcm da kuat mkn…

perot pun nampak agak boroi…

bukan aku x pantang mkn…

tp, ntah laaa….

maybe sbb zahraa breast feed kot…

dulu aku x de laaaa nak mkn sgt…

tp skang nih… MAKAN da jadik perkara no.1 dlm kpala hotak aku…

ape aku nak wat erk????



GAJI………

today, aku da dpt gaji…

tp duit gaji tuh susut daa…

x sampai sekerat ari….

mcm2 nak kene bayo…

astro ade 2 bil…(1 kat umah adik aku,liza)

digi (internet daaa – b4 21hb nak kene bayo tiap2 bln)

maxis (b4 21hb nak kene bayo tiap2 bln)

umah sewa…

pengasuh…

blanjerr dapur…

brg2 baby lg…

nasib baik aku da potong siap2 utk saving…

nak harap aku simpan sendiri… jgn harap!!!

 



MAIN JENTIK-JENTIK…

Org2 kat opiz aku nih da ade hobi baru plak daaa…

aku baru 2 minggu masuk keje…

aku tgk derang da tuka hobi daaa…

sblm nih derang x main jentik2 nih…

tp skang nih…. abis waktu keje jerr main jentik2…

korang jgn salah faham plak…

main jentik2 yg aku maksudkn…………

derang dok main karom laaa….

korang mesti da pk len nih kn????

x patut betul laaaa korang nih…

sblm nih derang dok main pingpong….



CITERR TODAY…

Today aku jaga kaunter…

ganti ngan kak zah…

kak zah g exam…

tghr td situasi di kaunter agak panas skeet…

ade laaa org awam tuh…

bikin hangin jerrr….

ketegaq!!!…x nak dengaq kata…

dia ja betoi…. hampeh!!!

aku terus tinggal kaunter…

g mkn free kat opiz negeri….

tuh kes tghr td…

ptg citerr lain plak…

ade laaa sorang tuh…

dtg2 jerr depan kaunter…

dia terus tanyerr aku….

dia : kat cnie mane nak wat aduan?

aku : berkenaan ape?

dia : tuan rumah sy nak halau sy dr umah yg sy duduk tuh tp cara dia agak kasar…

bleh x sy wat aduan kat cnie?….

aku : puan, kite x terime kes2 mcm gini…. kalo aduan pasal keje… mmg cnie laaa tempatnyerrr……

aku senyum jerr… dlm ati aku kata, x de kene-mengene ngan opiz nih laaa… nak suh g BPA pun… mmg x patut….hahahaha!!!…aku gelak dlm ati jerrr…

 



ZAHRAA…. POSING

DSC00650

DSC00651

DSC00652

DSC00653

aku cukup suke bile tgk baju budak2 pompuan yg ade jual kat kedai…

bermacam2 pesyen aku tgk…

so, aku beli laa 1 utk my little princess…

cian kat zahraa…

aku jadik kn dia sbg model kecil….hahaha!!!

nih laaa hobi aku skang…

kdg2 aku lupe yg purse aku da semakin menipis…

tapi, ntah!!….. aku mmg happy bile dpt beli kn baju yg comel2 utk zahraa…



DEMAM…

actually, N3 nih da lame gak terperap kat Windows Live Writer…

kalo korang tgk tajuk N3 kat atas tuh laa kn, korang pk sape yg demam?

aku?

abg?

atau, c kecik zahraa?

nak tau???……………… tgk laaa sendiri erk…

DSC00654 DSC00655 DSC00656

nih laa gambo org yg demam tuh…

cian jerrr aku tgk zahraa time nih…

nak memerap jerr keje…

pantang letak kat bawah…

mengamuk sakan laa dia…

aku ngan abg pun bwk g klinik…

badan zahraa mmg panas…

tapi, musykil!!!

apesal doktor tuh kate zahraa x demam????….

 



BLOGGING LAGI…

salam all…

aku bukan laa sorang blogger yg rajin @ setia…

tetiba plak today, aku terasa ingin menulis…

w/pun aku x tau nak tulis ape….

nak tau x??? …. semalam aku dok ushar2 blog aqasha…

alaaaa… aqasha pelakon tuh…

dan TERJUMPE laa 1 blog ni…

http://jebonisme.blogspot.com

1st time aku bace blog nih, aku rase klako sgt…

then, aku amik keputusan utk meng ‘add link blog nih utk aku follow…

mintak maaf yerr JEBON… aku TERPROMOTE kn link blog ko… bleh kn???

bile aku bace blog c JEBON nih…

keinginan utk menulis mula membuak2 w/pun aku x de skill nak menulis…

bukan itu aje… aku juga TERJUMPE blog akak OGY kite tuh…

ha!!ha!!ha!!…. blog kak OGY nih aku jumpe time th mengGALI blog E.Y…



TAG BERGAMBAR : APE ADE DLM HANDBAG AKU???

aku dpt tag dari sape ntah… aku x prasan… da lame da nih… aku jerr yg x de mase nak balas… so, skang nih aku tgh rajin nak menjwb tag & nak menge ‘tag’…

APE ADE DLM HANDBAG AKU????

DSC00629 nih laaa rupe handbag aku…. corak ghimau tuh….

dlm bag nih mcm2 ade….

DSC00630 nih laaa ghupe purse aku… dlm tuh x tau lerr ade isi ke x…huhu

salinan surat branak zahraa… (gambo x dpt disiarkn)

kad pesakit luar : Poliklinik Komuniti Shah Alam (gambo x dpt disiarkan)

DSC00633 sikat… kene ade.. nak sikat rambut pas solat….

DSC00634 buku akaun…. korang mesti tau bank ape kn???

DSC00635 kalendar…. kene ade weii… aku nih slalu lupe pasal tarikh…huhu

Kad Kesihatan Klinik Pakar Bersalin (gambo x dpt disiarkn)

Salinan Sijil Nikah sementara – simpan lg… (gambo x dpt disiarkn)

DSC00638 buku nih kene ade gak…

DSC00639 kat area opiz aku x derr plak bank nih…. payah skeeet nak jumpe… tuh yg standby dlm handbag tuh…. kot2 laaaa time g memane tuh terjumpe plak bank nih kn….

DSC00640buku nih pun ade gak…

DSC00641 pen… nih kene ade slalu… kot2 laaa ade nak kene isi ape2 form kn…

DSC00642 lipstick….. setiap org pompuan mesti sentiasa bwk lerrr bende alaa nih….

DSC00643 pemacu jari… hari2 aku bwk dlm handbag aku…. byk maklumat sulit dlm nih wooo…

DSC00644 adaptor… kene ade… senang nak transper gambo…

DSC00645 kotak + cincin…. sentiasa ade dlm handbag… x pakai coz cincin ini bleh mencederakan baju2ku yg lawa2 itu…

DSC00646 ari2 bwk… sakit pening kite x tau kn???

nih laaaa brg2 yg ade dlm handbag aku…. so, aku pun nak menge ‘tag’ kengkawan aku nih –>> kak naim : kak leha : kak nurul : kak haiza : jaa



JAWAPAN KPD TAG KAK NAIM…

Nama-nama timangan anda :

Kichik - nama panggilan dlm family & sedara belah mak aku

Chiel - nama panggilan utk housemate umah sewa (putrajaya) & sedara belah bapak aku

RiNN - nama panggilan utk kengkawan sekerja (dulu & kini), housemate umah sewa (subang), kengkawan sekursus, kengkawan sekolah (smsp & smk), family laki aku daaaa........

Kak Long - utk cousin2 belah mak aku

Mak Long - utk anak buah aku ( the only one... just 4 now laaa...)

Aunty RiNN - the only one 4 BOY (anak buah laki aku daa)

Kak RiNN - utk adik2 laki aku....

Acik RiNN - utk anak2 buah laki aku gak...

 

Anda seorang yang :

CUTE..... huhu... aku nak tulis ape ntah utk soklan nih... kang org kate aku prasan plak..... tp aku mmg cute ape???.... actually, aku agak pendendam orgnyerrr so jgn laaa bermain api ngan aku... aku agak emo gak tp masih bleh dikawal... aku sgt sukakan kanak2 tp jgn wat prangai depan aku kang kene lepuk... aku bleh jadik sorang pendengar yg baik... cerita laaa ape jerrrr... kompom aku akan tadahkan telinga ini... aku jugak suke merajuk so... be carefull!!!................

 

Insan teristimewa?

-->> my hubby + my little princess 'Zahraa'
-->> my family ( mak bapak & adik2 aku... w/pun adakalanyerrr asyik bergaduh)

 

Describekan dia terlalu istimewa di mata anda :

x tau nak habaq camna ntah... coz TERLALU ISTIMEWA.... sehinggakan aku x reti nak describe..

 

Lagu kesukaan anda :

bunga angkasa (ade memori lagu nih)

 

Makanan kesukaan anda :

sambal tempoyak..... huhu... da lame da x mkn...

 

Warna kesukaan anda :

oren, merah, hitam, coklat, biru, ungu.... sume laaaa...

 

Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda :

purse + pen + nset

 

Kali terakhir masa anda menangis, kenapa? :

sebulan yg lepas kot.... majuk ngan hubby..... huhu



AWARD – TAG

image

syarat2 menerima award :

1. pastikan jantina anda perempuan.

-->> kompom laa aku pompuan…

2. Copy badge sebagai award anda.

-->> da copy da pun…

3. Nyatakan 7 sebab anda bangga jadi perempuan.

-->> coz ade nyerr HARI IBU…

-->> adenyerrr HARI WANITA… hari lelaki ade kerr????

-->> adenyerr KEMENTERIAN PEMBANGUNAN WANITA, KELUARGA & MASYARAKAT

-->> byk aksesori bleh pakai : tudung, high heel, lipstick, make-up

-->> bleh peknen… huhu… lelaki mane peknen kn????

-->> student kat IPTS/IPTA ramai org pompuan… x caye????

-->> lastly, aku BANGGA jadi pompuan coz ape yg ade kat pompuan x de kat lelaki… he3x…

4. Pas this award to other girl-friends

-->> kak leha : kak nurul : kak naim





MINGGU PERTAMA BEKERJA SEMULA….

Setelah 2 bulan berlalu, kini aku kembali bekerja seperti biasa… Zahraa aku tinggalkan di rumah pengasuh… Hari pertama bekerja, aku teringatkan Zahraa… Maklumlahkan, 2 bulan aku bersama dengan Zahraa… Kini, masa untuk bersama dengan Zahraa semakin kurang… Balik dari kerja, Zahraa dah tidur… Aku cuma ada hujung minggu untuk bersama dengan Zahraa… Terasa sedih bila aku terpaksa meninggalkan Zahraa dengan pengasuh…
DSC00544
DSC00568 DSC00570DSC00572
DSC00599 DSC00605 DSC00615DSC00625
Pasal kerja pula, aku agak pening sedikit tapi Alhamdulillah!!!…. semuanya berjalan dengan lancar…. cuma sekarang ini, aku tidak sabar menunggu punch clock berbunyi…. Tidak sabar untuk menjemput Zahraa di rumah pengasuh…


There was an error in this gadget