PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

POLITIK… APE NAK JADI???

sejak kblakangan nih, isu politik asyik jd bhn perbincangan d kalangan org2 kat opiz nih… aku bukan x minat politik tp aku da bosan ngan situasi yg ade… coz aku sendiri lahir d kalangan org2 politik… suatu ketika dahulu, mama pernah jd ketua wanita PBS utk DUN Klias… blk umah 3-4 pg bile time election… aku da lali ngan sume tuh… bukan stakat lali tp da muak… politik tuh x kotor tp org2 yg terlibat d dlmnyerr yg membuatkn politik tu jd kotor…
suatu ketika dulu, aku sendiri pernah bercita2 nak jd politician… aku cukup minat ngan politik… tp tuh dulu… skang nih, aku mula bosan ngan senario politik ari nih… ape yg aku nampak, bukan stakat kat luar sane jerrr yg hebat percaturan politiknyerrr tp kat dlm nih… kat opiz nih pun same… opiz lain pun same gak… percaturan politik yg amat hebat… kalo x pandai bodek…x pandai kipas… jauh laaa ke blakang… tp, kalo pandai amik ati, pandai ampu… ke depan laaa jawabnyerrr…
aku x brani nak bercerita pjg psl politik nih… aku pun bukannyerrrr arif sgt… aku cuma berckp dr pandangan mata kasar aku jerrr… kang x psl2 kene band plak blog aku nih… cuma, sbb aku blaja dr form 1 sampai laa form 6… sume tuh atas ihsan kerajaan persekutuan… aku salah sorang penerima biasiswa kecil persekutuan… so, aku kene laaa berkhidmat utk krajaan… now, aku tetap berkhidmat ngan krajaan w/pun hanya sbg kerani cabuk… k laaa… nak sambung keje…

0 cakap-cakap:

There was an error in this gadget