PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

TODAY… KLINIK LAGI

Ari nih aku g klinik lg… utk check BP… tp x lame laaa… 9.30 da settle da… Cuma letih skeet laaaa…. spanjang minggu nih mmg agak meletihkan… aku mcm da x larat da tp harap2 laaa baby deliver follow expected day…. x de laa aku terkejut nnt… huhu…. ari nih bekpes free… ade org sponsor… actually, aku phone duty today… tp sbb aku masuk lambat, aku mintak tlg kak nurul cover jap…. dok jaga tepon mmg suatu yg membosankn…. aku ngantuk gilerrrr…. sume staff pun x suke bile kene turn memasing… ade laaa sebab-musababnyerrrrr…..
Sok, my parentz fly from Sabah… my mom dok cnie smpi 28/3 nih… jaga aku dlm pantang laaa… my dad plak dok 1 week jerrr… 8/3 nih da fly to Sabah da…. k laaaa… nak cont’ keje…. aku ade lg 1 week utk settle kn keje2 aku nih….. tuh pun kalo aku x deliver awal dr tarikh yg spatutnyerr laaa kn…. huuhu

MINGGU YANG MELETIHKAN…

23/02/09
Aku amik cuti pd tarikh nih… Bukan aku sorang je cuti… Abg pun amik cuti skali… Abg nak settle kn hal2 yg patut d settle kn & aku plak g check up kat tempat biasa laaa…. kat klinik seksyen 7 tuh… so far, sume ok tp ari nih x check HB plak… aku kene pose start kul 10.00 mlm coz soknyerr aku nak kene minum air gula… check diabetes plak…

24/02/09
Ari nih aku kene g klinik lg… Pg lg aku da smpi klinik da… Pepagi tuh kene amik darah dulu… Pas amik darah, aku kene minum air gula… Ya Allah!!!… manis gile babeng tul… Rase nak muntah… 2 jam pas minum air gula tuh kene amik darah lg skali…. da settle sume tuh, aku blk opiz… tp, aku rase cam lalok skeet pas minum air gula tuh… x pernah aku minum air semanis tuh… pening tul laaaa…. sampai2 jerr kat umah, aku terus terbongkang… lembik semacam jerrr badan… menggigil & menggeletar 1 badan… teruk tul penangan air gula tuh…. mcm nak kejang otot2 rasenyerrrr…..

25/02/09
Ari nih aku g klinik lg… check BP plak… tp ari nih jap jerrr da settle… Kul 9.30 aku da ade kat komuter 19… lusa plak nak kene g klinik lg…. aduh!!!…. letih laaa….

KAKIKU….

bengkak

nih laaaa gambo aku punye kaki di minggu2 terakhir nih…. bengkak kn???… mak mertua aku kate, kalo bengkak tuh da surut maknanyerrr da dekat nak bersalin laaaa tuh…. harap2 mcm gitu laaaaa hendaknyerrr…. ramai gak yg tegur pasal bengkak kaki nih…. nurse suh letak atas bantal… sume tuh aku da wat da dr ari tuh lg… sblm nih bengkak gak tp kejap2 jerrr… tp 2-3 minggu nih, x mo surut2 plak tuh…. nak wat camnerr kn????…. k laaa…. cukup laaa dulu utk N3 kali nih….. sok lusa kalo aku rajin, aku update laaaa blog nih….huhu

SEMALAM PUNYE KES…

turun berat badan...

hehehe!!!… nih semalam punye kes laa nih… ptg2 tuh kn ujan… so, aku pun jengok kat luar tingkap… nak tau laa sejauh mane tahap kelebatan ujan yg turun… tau x ape yg aku nampak???… tetibe plak aku terpandang kete nih(tgk gambo atas tuh)… Rase klako laaa plak… sape naik kete nih kompom akan turun berat badan… huhu!!!… siap bg no nset tuh… aku x tau laa company mane… pas tuh, aku tunjuk kat sorang staff kat cnie… dia pun tergelak gak… dia kate “nih bukan turun berat badan, tp kete nih yg terbalik nnt”… hehehe… jahat aku kn?… yg x de kne-mengene ngan aku pun aku dok gelak kn… k laaaa…chau cin cau…….

GAWAT…

Time ekonomi global tgh gawat nih, aku pun trase gak tempiasnyerr… Bygkn laaa…Bln lepas punyer gaji 19/01/09… Gaji bln nih plak 25/02/09… Jauh bezanyerr kn?… Bukan aku jerrr, ngan abg skali trase… Memasing kesengkekkan skang nih… Tambahan plak, bln nih gaji aku masih di potong lg… Last punyerr potongan slps 3 bln berlalu… Nih sume psl amik cuti tanpa gaji last year laaa… 3 bln potong tuh… Ye laaa… bile da terbesa pegang duit byk nih payah… dpt duit skeeet cam x cukup jerr rasenyerrr… mmg gawat tul lerrr… Sementara nak tunggu gaji 25/02 nih, aku ngan abg kne berjimat-cermat laaa nampaknyerrr… Mkn x leh ikut nafsu… Kne ikut ongkos yg ade… huhu… Nak kne simpan duit utk baby lg… Brg2 baby pun byk x beli lg… Sok2 bile da ade baby, nak kne pk psl pengasuh plak… Pening gak laaa kpala hotak nih… Byk gak yg nak kne pk lg… Harap2 kelahiran baby nih bwk rezeki utk aku ngan abg… Insya Allah!!!… K laaa… Chauuuuuuuuuu cin cau…
psssttt… korang x trase kerr tempias kegawatan ekonomi skang nih???…

CHECK UP + SAKIT GIGI LAGI…

Pg td aku g check up lg… Cam besa laaa… Appointment kul 9.00 pg tp tetap lambat gak… Kul 10 lebih kot br aku punye no. giliran naik… Memula tuh, aku kne jumpe JM laa cam besa… Pas tuh, kne jumpe doc laaa plak… ape ntah yg JM tuh x puas ati… cam besa lerr… HB aku tetap cam gitu gak… kalo 2 weeks ago, 9.0%g… today plak naik 0.1%g jerrrr… Tuh pun, sbb mlm td aku ratah hati ayam… ratah pun seketul je.. aku try gak mkn w/pun tekak x bleh nak terima… That’s mean, spanjang minggu nih aku kne gak paksa mkn bende alah tuh… Tuhan jerrr yg tau betapa seksanyerrrrrr tekak aku… Next appointment plak 23/2/09 nih… Da start da seminggu skali check up… Slagi x branak, slagi tuh laaa kene g check up tiap minggu…
Kite stop cite psl check up erk… Nih, aku nak habaq kat korang laaa… aku tgh kesakitan gigi nih… Gigi gerham aku pecah lg… gigi yg nih dekat ngan gigi yg aku da cabut ari tuh… Kurang kalsium lg laaa nampaknye… Hehehe…. mane tak nyerrr… dok berebut ngan baby dlm perot nih laaaa… bile sume da bg kat baby, mama dia plak yg kekurangan kalsium… teruk gak kn?… Ok laaa…. chau cin cau…

MAKHLUK TUHAN…

Makhluk tuhan memang telah diciptakan dengan pelbagai ragam dan gaya… Di sini, pelbagai ragam telah aku temui… Orang ini, begini ragamnya… Orang itu, begitu caranya… Kekadang, aku sendiri kurang faham dengan ragam mereka ini…
Ragam 1 – makhluk yang ini mungkin diciptakan oleh Tuhan sedemikian rupa kerana memang dia ditakdirkan untuk jadi begitu… Pandai berkata-kata… Bijak memalu gendang tapi kerjanya???… Allahualam!!! makhluk ini terlalu aktif bertaichi… sudahnya habis bertaburan…
Ragam 2 – makhluk ini pula sudah terbiasa dengan kesenangan hidup hinggakan semuanya perlu disuap… Susah sedikit pun sudah mengeluh… Hairan sungguh dengan makhluk tuhan yang satu ini… Kerja sedikit dikatakan banyak sedangkan semua orang tau yang makhluk ni memang kaki borak… Boleh tinggalkan kerja semata-mata nak berborak…
Ragam 3 – inilah satu-satunya makhluk yang suka sangat mengadu… aku sendiri sudah muak dengan ragamnya… Sikit-sikit nak mengadu… walhal kerja tak seberapa… makhluk ini juga sama jenisnya dengan ragam 2… Berborak menghabiskan masa itulah kerjanya… asyik mahu mencari kesalahan orang lain…
Aku akan cuba tuliskan lagi ragam-ragam makhluk lain di N3 yang akan datang…
Tunggu……………

POLITIK… APE NAK JADI???

sejak kblakangan nih, isu politik asyik jd bhn perbincangan d kalangan org2 kat opiz nih… aku bukan x minat politik tp aku da bosan ngan situasi yg ade… coz aku sendiri lahir d kalangan org2 politik… suatu ketika dahulu, mama pernah jd ketua wanita PBS utk DUN Klias… blk umah 3-4 pg bile time election… aku da lali ngan sume tuh… bukan stakat lali tp da muak… politik tuh x kotor tp org2 yg terlibat d dlmnyerr yg membuatkn politik tu jd kotor…
suatu ketika dulu, aku sendiri pernah bercita2 nak jd politician… aku cukup minat ngan politik… tp tuh dulu… skang nih, aku mula bosan ngan senario politik ari nih… ape yg aku nampak, bukan stakat kat luar sane jerrr yg hebat percaturan politiknyerrr tp kat dlm nih… kat opiz nih pun same… opiz lain pun same gak… percaturan politik yg amat hebat… kalo x pandai bodek…x pandai kipas… jauh laaa ke blakang… tp, kalo pandai amik ati, pandai ampu… ke depan laaa jawabnyerrr…
aku x brani nak bercerita pjg psl politik nih… aku pun bukannyerrrr arif sgt… aku cuma berckp dr pandangan mata kasar aku jerrr… kang x psl2 kene band plak blog aku nih… cuma, sbb aku blaja dr form 1 sampai laa form 6… sume tuh atas ihsan kerajaan persekutuan… aku salah sorang penerima biasiswa kecil persekutuan… so, aku kene laaa berkhidmat utk krajaan… now, aku tetap berkhidmat ngan krajaan w/pun hanya sbg kerani cabuk… k laaa… nak sambung keje…

perotku bagaikan lantai sehati berdansa….

sehari-dua nih aku rase letih sgt… perotku plak rase x selesa… mane x nyerr, baby kat dlm nih dok menari2… makin rancak plak gerak tarinyerrr… ermm… perotku bagaikan lantai tarian jadiknyerrr… x pe laa… janji baby aktif… cuma yg x tahannyerrr, time nak tido tuh laaa time dia jaga… da masuk 9 bln nih, aku rase tido mlm ku asyik terganggu… ngan baby yg menari2 kat dlm nih… ngan mimpi yg bukan2… Skang nih, aku makin kerap bermimpi yg bukan2… May be sbb nih 1st time aku nak dpt baby kot… so, mcm2 laaa yg bermain di fikiran… semoga aku & baby ku dilindungi Allah SWT semasa proses melahirkn nnt… korang sume pun doakn laaa aku erk…

CERITA PASAL MAKAN…

Aku rase sume org pun same kn bile cite pasal mkn… Mcm aku… aku paling suke time mkn free, ade org blanjerrr… or dpt voucher mknn…huhu… tuh laa yg paling seronok bg aku…. asyik mkn jerr erk…
mkn free 4 today...nih laa gambo mknn 4 today…. mkn free… tp kn… yg x sedapnyerrr… ayam goreng berempah dia hangus….. frust wooo… menu ari nih x mengena laaa… da laaa caterer tuh x sediakan senduk utk cedok nasik… memasing gune sudu jerr cedok nasik… hampeh tul laaaaa… slalu x de plak jadik cam nih… nape ntah???… ari nih tetibe plak jadik cam nih…… nampak x ayam kat atas tuh?… hitam kn???… ingatkn caterer tuh guna resipi baru…. hahahaaaa… ghupenyerr mmg hangus…… frust tul laaaa…
discount... nih front page…
discount 2
yg nih next page…
iklan yg nih mesti sume org suke kn???… sampai ade yg x jadik nak boikot produk nih….hahahaa…. konon2 nak boikot McD coz salah 1 produk keluaran US… tp, time aku ngan Kak Nurul g McD ari tuh…. ramai gak yg mkn… hehheee……

Sarakids Breast Feeding session

Spatutnye aku ngan abg kene attend 1 session breast feeding kat Sarakids Mom’s Choice pd 8/2/2009… Tapi, disebabkan kesihatan aku kurang mengizinkan… aku & abg x dpt laaa nak attend session tuh… Mintak maaf banyak2 laaa Pn. Farah… Bukan x berminat tapi keadaan semasa tak begitu mengizinkan… Ptg Sabtu tuh, aku ngan abg da g survey da tempat tuh… Kat TTDI Jaya, near Politeknik Shah Alam… siap search guna google earth lg…  tapi data plak x update… stakat 2007… Jalan Opera L pun x wujud lg time tuh…  huhu!!!…
Ptg td plak, abg siap basuh barang kelengkapan utk baby… Abg kate prepare awal2 x pe… Beg tuh bleh letak dlm kete… nnt x de laaa clumsy kn… K laaa… nak tido… da ngantuk daaaa… nite!!!…

KAFE AN-NURS…

Semalam aku, abg ngan adik ipar aku g mkn kat luar…pusing2 gak carik tempat mkn yg best kat area kg. subang tuh… aku siap msg kak nurul lg… tanye kat mane tmpat mkn yg best… huhu…. kak nurul bgtau de amour ngan lesung kat subang perdana… tp, disebabkn da lapo sgt2…. kami lepak kat kafe An-Nurs jerrr…. Bleh tahan laaa mknn dia…. Abg plak kate air dia sedap…. Adik ipar aku yg blanjerr smlm…. da dpt gaji laa kate kn…. makan free…. tuh yg lg menambahkn kesedapan mknn tuh kn…hehehee…. aku nih…. pantang jerrr ade mkn free… mesti sapu punyerrrr… tp tgk gak laa menu… kalo pebret tuh…. i’m the 1sr person laaaaa yg g survey dulu…. k laaa… nak sambung keje…

NOMBOR BERTUAH….

DSC00512

sedang2 aku membukak blog nihhh….. tetibe jerr aku terpandang nombor nih…. aku cukup suka nombor nih… tau x nape nombor nih jadik nombor bertuah?…. sbb nombor nih melambang tarikh kelahiran aku ke dunia nih….. birthday aku 15/03/1982….. patut kerr x patut nombor nih jadik nombor bertuah utk aku????….. patut kn????………. nasib baik laaa aku sempat amik gambo time nih….. da 315 org da yg skodeng blog aku nih rupenyerrr… ye kerr???….. cam x caye jerr aku….. k laaa…. nak sambung wat keje…. chau cin cau…..

check up + LMD…

hasil ujian darah
today aku p check up lg… mcm slalu laaa… result ujian HB mmg kurang memberangsangkan… kat atas nih aku boh result ujian HB pg td…. HB aku kurang lg 0.2% compare ngan result 2 weeks ago… ntah laaa… aku da mkn ubat follow ape yg JM tuh arahkan tp result tetap same… teh, kopi,soya… sume aku da x minum… tp time mak aku pregnant dulu pun cam gitu gak… HB bawah 9%g… nak wat camnerrr????… blk dr klinik td aku singgah k4.. kononnyerr nak tlg update kn buku ASB abg… tp disebabkan terlalu ramai org yg beratur… aku cancel niat baik aku tuh… aku pun p laa cili padi food court tuh… pusing punye pusing, jumpe laa stall yg jual hati ayam… aku pun beli laaa mknn kat stall tuh… w/pun tekak aku x lalu nak mkn tp aku gagahkn jugak… ye laaa… aku pun nak baby dlm perot nih sihat… bukan baby jerrr,mak dia pun nak sihat gak…. harap2 x de ape2 laaaa yg berlaku time melahirkn nnt… kengkawan doakn erk…… kite abih kat cnie pasal check up… masuk bab keje plak…
lmd yg bengong
da laaa aku masuk lambat today, LMD plak x bleh bukak… tp kat PC aku jerrr… PC lain bleh…. tambah2 plak today is monday… lg laaa tension… aku tgh rajin nak wat keje tp disebabkn sistem LMD x bleh bukak… aku pun meng’update’ laaa blog nih…… aku update guna windowa live writer tau… aku x bukak internet pun… melalui WLW nih kite bleh update blog ngan cepat tanpa bukak blog kite… lupe kn laaa erk……
borang PK yg melambak
disebabkan LMD yg x bleh nak bukak, byk laaa borang yg aku x bleh nak key-in… nih laaa dia borang2 yg ter’stop’… nih yg bln januari punyerrr… yg februari ade laaa 1-2 borang baru dpt td….huhu….

There was an error in this gadget