PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

RETRENCHMENT….

SEJAK AKHIR2 NIH, PERKATAAN NIH MEMBUATKAN AKU JADI TENSION & LETIH… AKU LETIH SGT2 BILA WAT KEJE NIH… MAY BE SBB AKU TGH PREGNANT KOT… KDG2 AKU WAT KEJE YG X SPATUTNYERR AKU WAT… DARI DULU LG MMG MCM TUH… DARI ZAMAN BTPK,BPSM… SAMPAI LAAA SKANG NIH… AKU DOK WAT KEJE YG X PATUT AKU WAT… AKU KERANI CABUK JERRR… BUKAN PEGAWAI… GAJI YG AKU DAPAT PUN X SEBANYAK GAJI YG PEGAWAI DAPAT…. TP, KEJE????… AKU X KATE SUME PEGAWAI TP ADE LERRR 2-3 ORG… X PERLU LAAA AKU BGTAU SAPE ORGNYERRR… BIAR TUHAN SAJA YG TAHU….. CHEWAHHH!!!!… KONON JERRRR…

199673359l

NIH LAAA MUKA ORG YG KELETIHAN… SIAP LELAP LAGI TUH…

bz koje + mkn + update blog = ????….

today, walaupun aku byk keje tp aku masih bleh meng’update’ blog… huhu… kalo ikutkn keje, mmg TENSION!!!… so, pandai2 laaa kn… x kan tuh pun org nak ajo… hehehe… tp td agak clumsy skeet laaa… konon2 TKSU nak dtg kul 2 nnt… nasib baik laaa dia x jd dtg… sok plak daaaa… aku nak mkn ape erk???… nak g subang parade, malas… nak g wak, lg laa malas…. nak g cafe bwh nih… mcm da boring… bukan ape… sbb aku x tau nak mkn ape today… tekak x brape sihat lak today…..perot plak meragam… x tau laaaa… k laaa… nak p carik mknn kat sape2 yg ade gudang mknn laaa… ade ati lg nak mengunyah nih……………

Semalam + ari nih…

aku x tau laaa asal smlm aku rase letih sgt2… bukan stakat letih tp ngan kpala2 aku skali trase cam nak pecah… cam nak hantuk kat dinding jerrr… sampai jerr kat umah… tuka baju.. aku terus baring atas katil… aku rase x larat sgt2… abg kejutkn aku utk solat maghrib & sambung tido… aku tertido sampai kul brape ntah… abg kejut solat isya’ plak… da bangun tuh.. aku rase panas sgt… siap berpeluh2 lg… sakeet kpala sgt2 sampai kn trase biji mate tuh mcm nak tersembul keluar dr tempatnyerrr…. kesian plak kat abg… abg iron sendiri baju keje dia mlm td… abg gak basuh baju… nak wat camnerr kn???… da aku x sihat….
today plak, aku duty tepon… nih laaa keje yg aku paling boring skali… da laa sakeet kpala smlm x ilang lg… kene plak jaga tepon…. nasib baik laa aku ade bwk laptop… x de laaa boring sgt… leh laaa curik mase tenet…. huhu…. kononnyerr aku nak wat rekod manual utk kes aduan & retrenchment… tp, x dan gak…. tepon asyik berdering jerrr…. boring tul… rase cam nak cabut jerr wire tepon tuh… hahahaaa… k laaa…. nak tido!!!!…. niteeeeee…

kurang lagi???…..

today aku g check up lg… dlm mase 2 weeks jerr berat aku bertambah 1.9kg… JM kate dlm mase 2 weeks spatutnye naik 1kg jerr… tp berat aku da naik hampir 2kg… JM nasihatkan agar aku kurangkan mkn mknn berkabohidrat tp kene bykkn mkn mknn bersumberkn protein.. yg jd problemnyerr, HB aku kurang lg… harap2 x de ape2 laaa nnt… next appointment plak 2/2/2009, kul 9.00 pg… aku x tau nak wat perr da… k laa… cau cincau…

letihnyerrr...

seminggu-dua nih aku trase sgt2 letih.. aku pun x tau same ade letih disebabkan keje or bwk baby nih... da masuk 8 bln da... x sangka tul kan???... that's mean, aku kaween pun lebih kurang tuh laa kot... x sampai pun setahun jagung lg... aku letih sgt skang nih... da start da sakit2 blakang... sakit pinggang... baby dlm perot nih pun da makin lasak... yg x tahan tuh, asyik nak ke toilet jerr... nasib baik laaaa aku da pindah dok depan... kalo x, penat gak nak berulang dari blakang ke depan tuh... camnerr la agaknyerr erk rupa aku skang nih???... ade org kate aku agak berisi... ade plak yg kate kurus... ntah lerrr.... janji aku sihat... x mcm time awal pregnant dulu.... time tuh azab bg aku.... langsung leh nak bangun... bangun jerrr pitam... bangun jerr pitam.... susah tul kan jadik pompuan nih... tp x pe laa... nih lerrr pengalaman terbaik bg org2 pompuan.... pengalaman yg org lelaki x akan rase sampai bila2 pun.... arghhhh!!!!.... letihnyerrr aku.... ngantuk pun ye gak... sok nak kene duty kat kaunter lg.... tang kaunter bleh tahan lg... tp, tang tepon tuh yg aku tension... malas laaa nak citerrr... LU PIKIR LA SENDIRI... tuh kate nabil raja lawak laaaa... aku x kate....

boy or girl????

salam... actually, aku da g scan da kat klinik 2 weeks ago... da tau da jantina baby yg bakal lahir... tp, biar laaa rahsia dulu erk.... x kira laaa boy @ girl.. janji sihat.... aku jd teruja plak bile da tau jantina baby dlm perot nih.... hahahaaaa... rase happy sgt2.... so excited laaa... tp org tua2 kate.. x elok excited lebih2 nih... takut nnt jd perkara x elok.... ape pun... harap2 laaa baby dlm perot nih sihat walafiat.... YA ALLAH! PERMUDAHKANLAH AKU SEMASA BERSALIN NNT...... amin...

cite check up & kegeramanku....

today, aku g check up... so far, darah aku kurang lg 0.3g% & berat badan lak kurang 0.5g... may be akhir2 nih aku agak kurang berselera utk mkn kot... aku kene sihat utk baby aku.... cuma ape yg membuatkan aku GERAM ari nih... aku rase mcm nak lepuk jerr sorang DRIVER TEKSI tuh.... BANGANG tul!!!.... patut kerr driver teksi x tau kat mane komuter padang jawa???... mmg sah!! BANGANG!!!.... stesyen komuter tuh bukan jauh sgt pun dr klinik tuh.... x pasal2 aku bleh sampai kat komuter klang.. ngan alasan driver tuh x tau kat mane stesyen komuter padang jawa... driver tuh bleh kata kat aku... "u suda kene tipu laaa... komuter padang jawa mana ade... i x pernah dengar pun"... aku rase nak marah jerrrr... mase aku tahan teksi td aku da tanye terang2... "p komuter padang jawa x?????...".... driver tuh kata " boleh... boleh.."... so, aku pun naik laaaa.... sblm nih pun bile blk dr klinik, aku mmg amik tren kat padang jawa... so???... sape yg BANGANG sbenonyerr???.... tambang teksi p komuter klang plak seploh hengget.. aku x bg pun seploh hengget... aku ckp bukan salah aku... aku bg duit cukup2 ikut tambang teksi p komuter padang jawa.... padan muka dia.....

Welcome 2009....

Da masuk tahun baru daaa... ape azam aku tahun nih erk???.. azam aku mc biase laa kot... renew azam tahun2 lepas yg x tercapai lg tuh.... huhu... tp tahun nih agak berlainan skeeet... tahun nih aku nak tambah azam baru... aku nak jadi ISTERI yang SOLEHAH... INSYA ALLAH!!!.... aku jugak nak jadik sorang IBU yang BAIK kepada baby yg bakal lahir awal mac nnt.... mcm x caye jerr aku da pregnant erk... da masuk 7 bln lebih daaaa.... Harap2 baby yg bakal lahir nnt akan jadik anak yg soleh mahupun solehah... semoga dipermudahkan semasa melahirkan baby ku nnt.... Amiiinn...

There was an error in this gadget