PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

BYE-BYE 2008

Kenangan manis dan pahit sepanjang Tahun 2008
Kalau dihitung.. yang kepahitan itu terlalu banyak rasanya jika hendak dibandingkan dengan kemanisan hidupku sepanjang tahun 2008. Tapi, kenapa aku perlu mengingati segala kepahitan itu???... Lebih baik aku buangkan segala memori yang tidak patut diingati itu.... Namun, walau hati tidak ingin mengingati.... ianya tetap terpahat di hati... alangkah seksanya jiwa... Apa pun, ada juga rentetan-rentetan peristiwa yang tidak mampu untuk dilupakan sempat aku coretkan di sini..

15 MAC
semestinya ulang tahun aku yang ke-26.. aku sambut bersama tunanganku (belum kahwin lagi)

24 MEI
kenduri doa selamat sempena majlis pernikahan kami yang bakal berlangsung pada 30 Mei 2008 yang diadakan di rumah bakal suamiku...

25 Mei
aku & Liza terlepas kapal terbang ke Sabah... Betapa kecewanya aku ketika itu....

27 Mei
aku & Liza selamat menaiki kapal terbang ke Sabah...

30 Mei
Majlis Pernikahan aku & abang...

31 Mei
Majlis Berinai... (adat Sabah)

01 Jun
Majlis Persandingan aku & abg...

27 Julai
aku disahkan hamil...

04 Sept - 03 Okt
aku cuti tanpa gaji... aku betul-betul tak larat semasa awal kehamilanku...

12 Okt
datukku sebelah mak meninggal dunia... beberapa hari selepas raya...

13 - 21 Dis
mak & adik datang bercuti di sini...

17 Dis
Hari Ulang Tahun suamiku yang ke-28....

inilah di antara rentetan-rentetan peristiwa yang tidak mungkin dapat aku lupakan sepanjang hidupku...

akhirnyerrr...

hahahaa.... sampai gak hajat kami nak shopping kat sunway pyramid... kul 10 lg kami da sampai daaa... byk kedai yg blom bukak lg.... abg dpt gak tunai kn hajat dia nak beli baju belang2 kat parkson...huhu...


nih laa dia baju belang yg menjadi pebret abg.... asyik baju belang jerr... tp x pe... jgn hidung belang suda....
aku pun x nak ketinggalan gak... singgah g carrefour jap... aku pun beli baju yg aku berkenan kat booth depan carrefour tuh... 

nih laa baju yg aku beli kat carrefour tuh....

FRUSTRATED!!!... hajat x kesampaian...

memang frust!!! aku ngan abg sanggup meredah jln yg jem semata2 nak g shopping kat sunway pyramid... tp, ape kan daya... parking plak x de.... last2 aku ngan abg patah balik & shopping kat carrefour jerrr..... kononnyerr nak beli brg2 baby kat sunway tp x jadik.... kite org beli kat carrefour jerrr....

beli skeeet2 dulu... nnt da nak masuk 9 bln baru shopping utk baby lg...hehehe

my mom & lil' bro fly to sabah...

today, my mom & my lil' bro blk sabah... flight depa kul 12.50 pm td... 1 week depa dok cnie, mesti depa boring coz x jenjalan g memanerr... bukan x nak bwk depa g jenjalan t aku da tadak cuti da... lg pun, depa dtg silap timing laaa... last week langsung tadak cuti... harapkan weekend jerrr... harap depa x laa boring sgt coz aku ngan abg ade gak bwk depa g jenjalan kat sunway pyramid, carrefour & mydin subang jaya... pas tuh, smlm plak g nilai 3... bleh laa kan??? drpd x g memanerrr... pas anta depa g LCCT, aku ngan abg singgah g carrefour putrajaya.. saje jerrr jenjalan g ctu... maklum laaa kn, da lame da x g putrajaya... lepak alamanda jap... lunch kat pizza hut... tp kebetulan lak, pizza ari ni x brape sedap.. cheese byk sgt & doh kat bhg. bwh tuh mcm keras skeeet... muak skeeet laaa nak mkn.... ok laaa.. nak tido.. da ngantuk daaa... nite.......

borong kain kat nilai 3..

salam... pg td aku ngan abg bwk mama ngan adik g nilai 3... rambang mata gak dibuatnyerr... rasenye mama abih lebih kurang RM200 gak... ape yg memeningkn kpala kite org, nak kene cari kain songket kaler pink... mane nak cari????... da la kalerr tuh susah nak dpt... da brape byk kedai da kite org kuar masuk... x jumpe2 gak... seb bek jumpe 1... kami terus laa meronda... maklum laa kn, org kirim nak beli kain... kalo x kirim duit, jgn harap laaa aku nak pusing kawasan tuh... akhirnyerr, jumpe gak kat 1 kedai... kat ctu berlonggok kain songket kaler pink... siap jual 3 pasang RM50.... ok laaa tuh kn???... aku ade gak beli 2 pasang... tp aku x sempat nak amik gambo coz mama terus packing brg... kn esok depa nak blk daaa.... da puas meronda kat nilai, kami singgah kat TTJ jap... ye laaa... mama nak menziarah besan dia.... bukan slalu jumpe pun... pas asar tuh kami blk shah alam... mlm lak, mkn kat uitm puncak perdana seksyen U10 tuh... bebudak uitm cuti lg time nih... tuh yg x ramai sgt org... kalo x, jgn harap laaa nak mkn kat ctu.... x de can punyerrr...

CHECK UP...

hahahaa... nih smlm punyerr citerrr... aku g check up cam besa laaa... everything ok tp darah aku gak problem skeet... berat aku 53.8 kg.. darah plak da naik 9.8gm%... ngan JM tuh aku ckp jerr aku mkn saferon tp yg sbenonyerrrr, aku x mkn pun... aku mkn obimin.... aku nak tunggu result 5/1/2009 plak... harap2 ok laaa hendaknyerrrr...... k laaaa... nak cont' keje...

birthday my hubby...


17/12/2008... genap laaaa usia my hubby 28 tahun.. da tua da.. tp, aku x tau nak beli hadiah ape utk my hubby.... asyik beli baju jerr bosan gak... so, mlm 18/12 tuh... abg telah dengan rela hati blanjerr kami mkn kat restoran mak jah kat bkt jelutong... hahahaa... birthdayman plak yg kene kuar duit... bukan org lain yg blanjerr dia.... tp ok laa kn???... aku cdg nak beli cake utk celebrate birthday abg tp abg kate x yah membazir... so, x tercapai laa hajat aku tuh... (padahal dlm hati tuh frust.. coz aku yg teringin nak mkn cake tuh sebeno2 nyerr)...

nih laa dia my hubby....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
LUV U SO MUCH!!!

jenjalan time...

x dpt masuk lagoon pun x pe lerrr asal dpt posing suda....

layankan ajerrr....
ngan mr McD nih pun jadik gak posing...
nih mo kene paksa ngan aku baru dia nak amik gambo....

hohoho!!!!
aku pun x nak ketinggalan gak....
nih laa kawan aku...
hohoho!!!! 


my mom coming..

actually, my mom dtg cnie ngan my little brother pada 13/12/2008 ari tuh... depa dtg skali ngan my little sis... my little sis baru blk dr kg.. so, dia bawak laaa my mom & my little bro skali... flight depa x delay tp depa yg trap dlm kapal coz ujan... ade laa dlm 15 - 30 minit gak dok dlm tuh... bila da kuar dr dlm kapal tuh lain plak citernyerr... kene tunggu bagasi depa plak... spatutnye dlm kul 4 da settle da... tp bagasi depa x kuar2 lg.. lebih kurang kul 5.30 kot baru settle... 14/12/2008, kami anta my little sis blk umah dia kat SS13 coz dia kene masuk keje kul 11.00 pg... pas tuh, kami bwk laa my mom & my little bro p ronda2 sunway pyramid... my little bro sebok sgt nak tgk sunway lagoon... kami bwk gak amik gambo walaupun x masuk lagoon.... GAMBO2 TUH NNT LAA AKU UPLOAD.. KALO AKU FREE LAAA...

check up....

ari nih aku ade appointment kat klinik seksyen 7.. aku sampai agak awal jugak... sejam sebelum appointment... berat aku da tambah 2kg berbanding last 2 weeks... skang berat aku da jadi 52.6kg... tapi, aku still ade problem ngan darah... this week darah aku kurang 0.5g% drpd 9.5% last 2 weeks.... aku pun tak tau ape puncanye.... tapi, kalo tak silap laaa kan... sepanjang 2 week nih, aku ade mkn mknn yg bersumberkan soya... teh... doktor da bagi pantang kat aku... wat mase nih jgn amik tuh sume tapi aku balun gak coz da ade depan mate.... hahaghaaa.... hasilnye, aku kene marah ngan JM pagi tadi... boleh JM tuh kate aku mkn ubat tak follow arahan yg dia bagi.... nyaris2 nak marah gak tadi... tapi da salah sendiri kan.... nak wat camne????..... tapi kan, time aku amik obimin... mcm da elok daaa... bile start mkn saferon, darah kurang plak daaa... ntah lerr... kerr badan aku tak sesuai & tak mo accept saferon tuh... huhu... tak pe!!!... kite tunggu lagi 2 weeks... ape plak result yg kuar... next appointment on 18/12/2008.... harap2 ok laaa hendaknyeerk.... korang sume doa2 kn laaa erk........... ok laaa.. aku nak wat keje............. kang ade plak org marah........

There was an error in this gadget