PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Imbasan...

ntah.. nape aku tiba2 je teringat kenangan lalu... teringat sekolah2 ku... teringat kawan2 ku... teringat segalanya tentang masa lalu...

semasa kecilku, aku agak debab sehingga ade yg memanggilku ngan name "lampuh"... "lampuh" ni dlm bahasa brunei... dlm BM bermaksud gemuk/debab... jalan terkedek2 cam itik org kate laa... semasa kecilku ini laaa aku pernah meminum minyak tanah... nakal kan?...

bila masuk sekolah tadika, aku tadika di St.Paul Kindergarthen..aku bleh dikategorikan dlm kumpulan murid yg agak bijak... aku sering mendapat tempat pertama ketika itu... masuk je darjah 1(SRK St Paul, Beaufort), prestasi ku mula menjunam... aku makin nakal... prestasi ku dlm bidang akademik agak menurun berbanding ngan bidang agama.. aku bersekolah agama(SUIS Pekan Beaufort) pada sebelah petang... bleh dikatekan aku agak pandai laaa dlm bidang agama nih... masuk darjah 4, aku ke sekolah petang & sekolah agama pagi.... dlm tempoh tersebut x de cite yg menarik aku rase.... masuk darjah 6, aku menjadi semakin nakal... aku pernah bergaduh ngan budak2 junior... maklum laa... time tuh kami dikira sbg senior.... aku masih ingat lg babby, tina, wan, hamri, pepen, ismawati, marhamah.... arghhh!! ramai lg laaa.... mereka ini kawan2ku semasa sekolah agama....

masuk sekolah menengah SM.St Paul, Beaufort, prestasiku mula meningkat... aku selalu berada di ranking top 5... 1 je yg aku x suke... blajo BI... aku cukup2 x suke ngan cikgu yg ajo BI... aku slalu kuar time subjek BI.... tuh yg sampai skang x pandai2 BI... sejarah pun aku x suke... sbb cikgu dia suke jerit2 time ngajo... aku paling suke Math ngan ekonomi asas... sastera pun aku minat gak.... tuh laaa subjek yg aku score dlm SPM... mase form 4, yg ajo math miss ong.. dia nih suke sgt cubit org kalo x leh jawab.... ekonomi plak, cikgu azman... dia suke wat kuiz... sape x leh jwb kene dende.... time form 5 lak da tuka cikgu.... cikgu ismail... dia nih pun same cam cikgu azman... suke bg kuiz... tp aku suke....

masuk form 6 lak kat skoolah lain.. SMK Beaufort..... Sbenarnye aku x suke masuk form 6.. pas SPM aku dpt offer uitm tp mama x bg pegi... so, aku byk memain mase STPM tuh.. mama suh masuk form 6... mama kate kalo pas STPM dpt offer dia janji nak support sume... tp janji tinggal janji jerrr... sedey siotttt... time tunggu result kuar, aku keje kedai kasut jap... best keje kat cnie tp atas sebab2 yg x dpt dielakkan aku berhenti... pas tuh, aku blk kg bapa aku kat benoni, papar... lame gak aku kat sane.... agak2 da lame kat sane, aku pun blk umah mak bapak aku kat beaufort.. pas tuh, aku jadi baby sitter... lame gak laa aku jadi baby sitter... sampai laaa ujung tahun 2002.... bebudak tuh laa yg bwk rezeki kat aku.... aku rindu lak kat bebudak tuh.... ye laaa.... dr derang x pandai ape2 sampai laaa pandai bertatih.. pandai bercakap... sume tuh kat depan mate aku....

1 cakap-cakap:

Naeim said...

laaa...penah jaga budak rupanya. meh sini, ngasuh anak aku! aku upah blanja bekfes tiap2 ari! amacam? deal?

There was an error in this gadget