PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

Imbasan...

ntah.. nape aku tiba2 je teringat kenangan lalu... teringat sekolah2 ku... teringat kawan2 ku... teringat segalanya tentang masa lalu...

semasa kecilku, aku agak debab sehingga ade yg memanggilku ngan name "lampuh"... "lampuh" ni dlm bahasa brunei... dlm BM bermaksud gemuk/debab... jalan terkedek2 cam itik org kate laa... semasa kecilku ini laaa aku pernah meminum minyak tanah... nakal kan?...

bila masuk sekolah tadika, aku tadika di St.Paul Kindergarthen..aku bleh dikategorikan dlm kumpulan murid yg agak bijak... aku sering mendapat tempat pertama ketika itu... masuk je darjah 1(SRK St Paul, Beaufort), prestasi ku mula menjunam... aku makin nakal... prestasi ku dlm bidang akademik agak menurun berbanding ngan bidang agama.. aku bersekolah agama(SUIS Pekan Beaufort) pada sebelah petang... bleh dikatekan aku agak pandai laaa dlm bidang agama nih... masuk darjah 4, aku ke sekolah petang & sekolah agama pagi.... dlm tempoh tersebut x de cite yg menarik aku rase.... masuk darjah 6, aku menjadi semakin nakal... aku pernah bergaduh ngan budak2 junior... maklum laa... time tuh kami dikira sbg senior.... aku masih ingat lg babby, tina, wan, hamri, pepen, ismawati, marhamah.... arghhh!! ramai lg laaa.... mereka ini kawan2ku semasa sekolah agama....

masuk sekolah menengah SM.St Paul, Beaufort, prestasiku mula meningkat... aku selalu berada di ranking top 5... 1 je yg aku x suke... blajo BI... aku cukup2 x suke ngan cikgu yg ajo BI... aku slalu kuar time subjek BI.... tuh yg sampai skang x pandai2 BI... sejarah pun aku x suke... sbb cikgu dia suke jerit2 time ngajo... aku paling suke Math ngan ekonomi asas... sastera pun aku minat gak.... tuh laaa subjek yg aku score dlm SPM... mase form 4, yg ajo math miss ong.. dia nih suke sgt cubit org kalo x leh jawab.... ekonomi plak, cikgu azman... dia suke wat kuiz... sape x leh jwb kene dende.... time form 5 lak da tuka cikgu.... cikgu ismail... dia nih pun same cam cikgu azman... suke bg kuiz... tp aku suke....

masuk form 6 lak kat skoolah lain.. SMK Beaufort..... Sbenarnye aku x suke masuk form 6.. pas SPM aku dpt offer uitm tp mama x bg pegi... so, aku byk memain mase STPM tuh.. mama suh masuk form 6... mama kate kalo pas STPM dpt offer dia janji nak support sume... tp janji tinggal janji jerrr... sedey siotttt... time tunggu result kuar, aku keje kedai kasut jap... best keje kat cnie tp atas sebab2 yg x dpt dielakkan aku berhenti... pas tuh, aku blk kg bapa aku kat benoni, papar... lame gak aku kat sane.... agak2 da lame kat sane, aku pun blk umah mak bapak aku kat beaufort.. pas tuh, aku jadi baby sitter... lame gak laa aku jadi baby sitter... sampai laaa ujung tahun 2002.... bebudak tuh laa yg bwk rezeki kat aku.... aku rindu lak kat bebudak tuh.... ye laaa.... dr derang x pandai ape2 sampai laaa pandai bertatih.. pandai bercakap... sume tuh kat depan mate aku....

study la kunun...

mcm biase gak.. mlm nih aku tido lambat skeet... nak study and ++... aku nak study tp mate da ngantuk da nih... x pe laa... jgn pakse sgt study... kang leh jd gilerr aku... aku nak siapkan assignment PAD120 nih.... x settle2 lg.... bilerr nak settle nih... assignment ACC114 pun ade gak nak kene settle.... tp aku da ngantuk da nih.... tido laaaa... malas nak sambung.... tido dulu.......

Boleh Mendatangkan Marah ni!!!!!

7.38 am; sepatutnye aku da sampai opiz da time nih... tp disebabkan driver bas rapid T522 yg agak bengong, aku sampai opiz lambat skeet laa.. tp punch card x merah laa... bas T522 tu spatutnye masuk Subang Parade dulu baru g Sunway... tp ari nih dia masuk sunway dulu... sume yg ade dlm bas tuh bengang jer... mane x nye, memasing da terlambat.... sakit ati tul....


8.00 am; arghhh!!!... aku kene jadi telefonis lak ari nih.... tidak!!!... nih laa saat2 yg aku paling x suke... aku dok kat tepon nih dari pagi sampai petang... dok pass call kat officer tp ade lak officer yg x mo pick up call... tension jerrr!!!... rase cam nak campak jerr tepon tuh g tingkat bawah... biar rosak sume.. x le sakit ati sgt.... tulun... tulun laaa kami... same2 lerr bg kerjama dlm hal nih.... nih x, asyik nak salahkan kami2 nih jerrr.... tension tul....

1.00 pm; time nih lg sakit ati.... g mkn kat wak... tp order x sampai2 lg.. jam da nak kul 2 da time tuh... last2 aku, kak ita ngan ja tinggalkan je tempat tuh... ngan perut yg lapo... x kan nak tunggu lg kan?... cabut je laaa.... da org buat x tau ngan kite....... akhirnyerrr kite org g mcd gak.... da perut masuk angin da.....




3.45 pm; x sangka tul depa buat surprise birthday cake utk kami2 yg lahir dlm bulan 1,2 & 3.... x sangka tul laaa....


nampak sedap kan???... mmg sedap pun... tp aku x laa tamak nak amik byk... huhu....

sempat gak posing tuh!!!... aku tinggal jerr tepon... malas daa... da nak blk nih....



suatu percubaan...

setelah berpenat-lelah menggunakan kepala otak ke arah kebaikan (study).. aku try pulak utk menceburkan diri dalam bidang blogging ni.. sebelum ni aku lebih cenderung menggunakan friendster blog.. tapi ntah... asal malam ni aku rajin lak nak bukak blog utk diri-sendiri.. selalunya aku cuma mengintai-ngintai blog org lain je... sebenarnya, aku x leh nak tido.. mata ini x mo lelap.. so, terpaksa laa aku melakukan beberapa aktiviti agar dapat melelapkan mataku buat seketika... dan... ini laaa hasilnya............. dailydreamy......... ni posting sekadar mengetest jerrr.... ape pendapat korang ngan percubaan aku ni???...

There was an error in this gadget