PESANAN PENTING DARI PENAJA!

About Me

My Photo
RinnAzrinah
Alam Budiman, Selangor, Malaysia
I am Sabahan! 'Aku,saya,me,I,kami,kita' bagiku maknanya tetap sama..
View my complete profile

ENTRI POPULAR SEPANJANG MINGGU

BYE-BYE 2008

Kenangan manis dan pahit sepanjang Tahun 2008
Kalau dihitung.. yang kepahitan itu terlalu banyak rasanya jika hendak dibandingkan dengan kemanisan hidupku sepanjang tahun 2008. Tapi, kenapa aku perlu mengingati segala kepahitan itu???... Lebih baik aku buangkan segala memori yang tidak patut diingati itu.... Namun, walau hati tidak ingin mengingati.... ianya tetap terpahat di hati... alangkah seksanya jiwa... Apa pun, ada juga rentetan-rentetan peristiwa yang tidak mampu untuk dilupakan sempat aku coretkan di sini..

15 MAC
semestinya ulang tahun aku yang ke-26.. aku sambut bersama tunanganku (belum kahwin lagi)

24 MEI
kenduri doa selamat sempena majlis pernikahan kami yang bakal berlangsung pada 30 Mei 2008 yang diadakan di rumah bakal suamiku...

25 Mei
aku & Liza terlepas kapal terbang ke Sabah... Betapa kecewanya aku ketika itu....

27 Mei
aku & Liza selamat menaiki kapal terbang ke Sabah...

30 Mei
Majlis Pernikahan aku & abang...

31 Mei
Majlis Berinai... (adat Sabah)

01 Jun
Majlis Persandingan aku & abg...

27 Julai
aku disahkan hamil...

04 Sept - 03 Okt
aku cuti tanpa gaji... aku betul-betul tak larat semasa awal kehamilanku...

12 Okt
datukku sebelah mak meninggal dunia... beberapa hari selepas raya...

13 - 21 Dis
mak & adik datang bercuti di sini...

17 Dis
Hari Ulang Tahun suamiku yang ke-28....

inilah di antara rentetan-rentetan peristiwa yang tidak mungkin dapat aku lupakan sepanjang hidupku...

akhirnyerrr...

hahahaa.... sampai gak hajat kami nak shopping kat sunway pyramid... kul 10 lg kami da sampai daaa... byk kedai yg blom bukak lg.... abg dpt gak tunai kn hajat dia nak beli baju belang2 kat parkson...huhu...


nih laa dia baju belang yg menjadi pebret abg.... asyik baju belang jerr... tp x pe... jgn hidung belang suda....
aku pun x nak ketinggalan gak... singgah g carrefour jap... aku pun beli baju yg aku berkenan kat booth depan carrefour tuh... 

nih laa baju yg aku beli kat carrefour tuh....

FRUSTRATED!!!... hajat x kesampaian...

memang frust!!! aku ngan abg sanggup meredah jln yg jem semata2 nak g shopping kat sunway pyramid... tp, ape kan daya... parking plak x de.... last2 aku ngan abg patah balik & shopping kat carrefour jerrr..... kononnyerr nak beli brg2 baby kat sunway tp x jadik.... kite org beli kat carrefour jerrr....

beli skeeet2 dulu... nnt da nak masuk 9 bln baru shopping utk baby lg...hehehe

my mom & lil' bro fly to sabah...

today, my mom & my lil' bro blk sabah... flight depa kul 12.50 pm td... 1 week depa dok cnie, mesti depa boring coz x jenjalan g memanerr... bukan x nak bwk depa g jenjalan t aku da tadak cuti da... lg pun, depa dtg silap timing laaa... last week langsung tadak cuti... harapkan weekend jerrr... harap depa x laa boring sgt coz aku ngan abg ade gak bwk depa g jenjalan kat sunway pyramid, carrefour & mydin subang jaya... pas tuh, smlm plak g nilai 3... bleh laa kan??? drpd x g memanerrr... pas anta depa g LCCT, aku ngan abg singgah g carrefour putrajaya.. saje jerrr jenjalan g ctu... maklum laaa kn, da lame da x g putrajaya... lepak alamanda jap... lunch kat pizza hut... tp kebetulan lak, pizza ari ni x brape sedap.. cheese byk sgt & doh kat bhg. bwh tuh mcm keras skeeet... muak skeeet laaa nak mkn.... ok laaa.. nak tido.. da ngantuk daaa... nite.......

borong kain kat nilai 3..

salam... pg td aku ngan abg bwk mama ngan adik g nilai 3... rambang mata gak dibuatnyerr... rasenye mama abih lebih kurang RM200 gak... ape yg memeningkn kpala kite org, nak kene cari kain songket kaler pink... mane nak cari????... da la kalerr tuh susah nak dpt... da brape byk kedai da kite org kuar masuk... x jumpe2 gak... seb bek jumpe 1... kami terus laa meronda... maklum laa kn, org kirim nak beli kain... kalo x kirim duit, jgn harap laaa aku nak pusing kawasan tuh... akhirnyerr, jumpe gak kat 1 kedai... kat ctu berlonggok kain songket kaler pink... siap jual 3 pasang RM50.... ok laaa tuh kn???... aku ade gak beli 2 pasang... tp aku x sempat nak amik gambo coz mama terus packing brg... kn esok depa nak blk daaa.... da puas meronda kat nilai, kami singgah kat TTJ jap... ye laaa... mama nak menziarah besan dia.... bukan slalu jumpe pun... pas asar tuh kami blk shah alam... mlm lak, mkn kat uitm puncak perdana seksyen U10 tuh... bebudak uitm cuti lg time nih... tuh yg x ramai sgt org... kalo x, jgn harap laaa nak mkn kat ctu.... x de can punyerrr...

CHECK UP...

hahahaa... nih smlm punyerr citerrr... aku g check up cam besa laaa... everything ok tp darah aku gak problem skeet... berat aku 53.8 kg.. darah plak da naik 9.8gm%... ngan JM tuh aku ckp jerr aku mkn saferon tp yg sbenonyerrrr, aku x mkn pun... aku mkn obimin.... aku nak tunggu result 5/1/2009 plak... harap2 ok laaa hendaknyerrrr...... k laaaa... nak cont' keje...

birthday my hubby...


17/12/2008... genap laaaa usia my hubby 28 tahun.. da tua da.. tp, aku x tau nak beli hadiah ape utk my hubby.... asyik beli baju jerr bosan gak... so, mlm 18/12 tuh... abg telah dengan rela hati blanjerr kami mkn kat restoran mak jah kat bkt jelutong... hahahaa... birthdayman plak yg kene kuar duit... bukan org lain yg blanjerr dia.... tp ok laa kn???... aku cdg nak beli cake utk celebrate birthday abg tp abg kate x yah membazir... so, x tercapai laa hajat aku tuh... (padahal dlm hati tuh frust.. coz aku yg teringin nak mkn cake tuh sebeno2 nyerr)...

nih laa dia my hubby....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
LUV U SO MUCH!!!

jenjalan time...

x dpt masuk lagoon pun x pe lerrr asal dpt posing suda....

layankan ajerrr....
ngan mr McD nih pun jadik gak posing...
nih mo kene paksa ngan aku baru dia nak amik gambo....

hohoho!!!!
aku pun x nak ketinggalan gak....
nih laa kawan aku...
hohoho!!!! 


my mom coming..

actually, my mom dtg cnie ngan my little brother pada 13/12/2008 ari tuh... depa dtg skali ngan my little sis... my little sis baru blk dr kg.. so, dia bawak laaa my mom & my little bro skali... flight depa x delay tp depa yg trap dlm kapal coz ujan... ade laa dlm 15 - 30 minit gak dok dlm tuh... bila da kuar dr dlm kapal tuh lain plak citernyerr... kene tunggu bagasi depa plak... spatutnye dlm kul 4 da settle da... tp bagasi depa x kuar2 lg.. lebih kurang kul 5.30 kot baru settle... 14/12/2008, kami anta my little sis blk umah dia kat SS13 coz dia kene masuk keje kul 11.00 pg... pas tuh, kami bwk laa my mom & my little bro p ronda2 sunway pyramid... my little bro sebok sgt nak tgk sunway lagoon... kami bwk gak amik gambo walaupun x masuk lagoon.... GAMBO2 TUH NNT LAA AKU UPLOAD.. KALO AKU FREE LAAA...

check up....

ari nih aku ade appointment kat klinik seksyen 7.. aku sampai agak awal jugak... sejam sebelum appointment... berat aku da tambah 2kg berbanding last 2 weeks... skang berat aku da jadi 52.6kg... tapi, aku still ade problem ngan darah... this week darah aku kurang 0.5g% drpd 9.5% last 2 weeks.... aku pun tak tau ape puncanye.... tapi, kalo tak silap laaa kan... sepanjang 2 week nih, aku ade mkn mknn yg bersumberkan soya... teh... doktor da bagi pantang kat aku... wat mase nih jgn amik tuh sume tapi aku balun gak coz da ade depan mate.... hahaghaaa.... hasilnye, aku kene marah ngan JM pagi tadi... boleh JM tuh kate aku mkn ubat tak follow arahan yg dia bagi.... nyaris2 nak marah gak tadi... tapi da salah sendiri kan.... nak wat camne????..... tapi kan, time aku amik obimin... mcm da elok daaa... bile start mkn saferon, darah kurang plak daaa... ntah lerr... kerr badan aku tak sesuai & tak mo accept saferon tuh... huhu... tak pe!!!... kite tunggu lagi 2 weeks... ape plak result yg kuar... next appointment on 18/12/2008.... harap2 ok laaa hendaknyeerk.... korang sume doa2 kn laaa erk........... ok laaa.. aku nak wat keje............. kang ade plak org marah........

opiz renovation...

rajin kan minah nih???.. minah nih sbenarnye dok packing barang2 depa nak bawak g opiz baru depa... opiz depa pun tgh renovate same cam opiz kami... tp, opiz depa mcm da nak siap.... bile plak laaa opiz kami nih nak siap ntah?????

yg nih plak bz gak... bz dok amik gambo org2 yg tgh bz packing barang... siap panjat meja plak tuh..... dahsyatttttt!!!!

pantry plak da jadi taman daaaa....

yg nih plak... stor yg aku jaga selama nih... pas nih da bertukar tgn daa.. aku da x de kuasa da ke atas stor nih.... pas nih mak tok plak laaa yg kene amik alih...... aku kene wat keje lain plak.....


Lebaran ini…

Salam pada semua yang mengenaliku… rasanya sudah lama aku tidak menyentuh keyboard ini.. dan agak lama juga tidak mengemaskini blog ini.. lebaran kali ini sekali lagi aku tidak beraya di kampungku… ini merupakan tahun pertama aku beraya bersama keluarga suamiku… aku rasakan yang lebaran kali ini macam ada kekurangan tapi aku sendiri tidak tahu apa yang kurangnya…. lebaran kali ini juga kesihatanku agak tidak memuaskan… kandunganku sudah hampir memasuki usia 5 bulan… adakalanya aku seperti tidak sabar menanti kelahiran bayi sulungku ini…. tapi, ada ketikanya.. aku seolah-olah rasa tertekan… mampukah aku melaksanakan tanggungjawab ini???… mampukah aku menjadi seorang isteri yang baik???.. mampukah aku menjadi seorang ibu yang baik???…. dan, lebaran kali ini juga… aku mendapat satu perkhabaran yang agak menyedihkan… datuk sebelah ibuku baru sahaja meninggal dunia… walaupun aku tidak begitu mesra dengan arwah, tapi aku agak terkilan kerana lebaran kali ini aku tidak berkesempatan untuk memohon kemaafan daripadanya… Al-Fatihah!!! Semoga rohmu dicucuri rahmat oleh-NYA… Semoga Allah S.W.T menempatkanmu di kalangan orang-orang yang beriman…. Amin….

study + kerja + kahwin

agak lama juga aku tidak menjenguk blog ini... aku agak sibuk akhir-akhir ini... mana nak memikirkan pasal study.. pasal kerja... kahwin lagi... semuanya membuatkan aku pening... masalah rumah sewa dah selesai...
study - Insya Allah! aku amat berharap agar aku lulus peperiksaan kali ini. aku tidak mahu mengulangi kegagalan lalu... cukuplah!! kegagalan itu aku jadikan pengajaran.. semoga aku lulus peperiksaan kali ini..........
kerja - semoga Allah S.W.T menerangkan hati ini agar dapat melakukan pekerjaanku sebaik-baiknya... aku bukanlah seorang yang pandai atau bijak... cuma aku agak moody sedikit... aku tak suka berkira kerja tapi bila orang berkira dengan aku... aku juga akan berkira dengannya... dengan kata lain, aku jenis yang mudah dendam... tapi dendam itu bergantung kepada si pelakunya... sekiranya si pelaku itu selalu menyakitkan hatiku.... sampai bila-bila pun aku akan berdendam dengannya....
kahwin - hehehee.... aku pun tak tau nak komen apa.. My Big Day will be coming soon... 30 Mei 2008 akan mengubah statusku.. aku agak berdebar-debar menanti hadirnya tarikh itu.. kerana bermula saat itu, aku perlu berkongsi segalanya dengan seseorang... melihat situasi kawan-kawan yang sudah berumahtangga... membuatkan aku jadi takut untuk menghadapinya... adakalanya.. apa yang kita harapkan, tidak berlaku dalam rumahtangga kita... tapi, apa yang tidak dijangka.... itulah yang berlaku kepada kita.... harap kawan-kawan semua mendoakan agar perkahwinan kami nanti beroleh rahmat dari-NYA...

hanya luahan...

sampai waktu ini aku masih belum rasa mengantuk.. mataku tidak mahu pejam dari tadi.. sudahnya, aku cuba luangkan sedikit masa untuk menulis dalam blog ini. masalahnya, aku sendiri tidak tahu apa yang ingin aku tuliskan. apa yang aku tahu, aku cuma ingin meluahkan rasa kecewa, marah, sakit hati... arghhh!!! banyak lagi... tidak mampu untuk aku tunjukkan pada semua. yang pastinya, ada seseorang telah membuatkan hati ini membara. tidak perlu aku perincikan cerita ini kerana bagiku cukuplah sekadar dapat meluahkannya di sini.. aku cukup bosan dengan keadaan ini tapi apa daya?.. apakah aku perlu mengulangi apa yang pernah aku lakukan sebelum ini?.. cukuplah!!!... aku cuma mahu membuka sebuah kisah hidup yang baru.. kalau boleh, aku ingin melupakan semuanya yang menyakitkan itu.. aku akan cuba untuk menjadi seorang insan yang rasional.. kalau aku juga berkelakuan sama sepertinya, itu bermakna aku juga bodoh... biarkanlah dia seorang sahaja yang bodoh... aku perlu berubah!!!! aku perlu berubah!!! hanya dengan perubahan sahaja aku mampu mencapai kejayaan... aku mesti berubah!!!!.... hanya aku sahaja yang tahu apa janjiku pada diri.... semoga aku tidak ingkar pada ikrar yang telah aku lafazkan untuk diriku sendiri.................... Ya Allah!.. Bantulah hamba-Mu yang lemah ini... permudahkanlah kehidupanku... berilah sinar-Mu ke dalam hatiku.... tiada Tuhan yang layak disembah selain-Mu..... Amin..

budak genius....

sejak smlm lg aku rase x puas hati... aku rase korang pun tau cite pasal budak genius tu kan?... aku bukan ape.. aku x puas hati pasal budak tu, pemimpin2 kite sebok nak selamatkan dia... sdg kan dia bukan laa warganegara Malaysia.. da sah2 yg dia tu warga britain.. mak dia je yg lahir kat Malaysia... dia g blajo pun Malaysia yg support... da tuh, x hargai plak... patutnye, nak tolong org pun biar laaa bertempat... dr dulu lg aku x puas hati pasal budak genius tu... wat pe nak membazir bg bantuan kat dia?... sdg kn kat dlm negara kita ni masih ramai yg perlu kn bantuan... kita bg support dia g blajo tp at the end, dia p tuka jd warganegara britain plak.... x berbaloi tau... wat pe kite nak sebok2 pasal dia..... yg patut kite pk skang nih camnerr nak tlg selamatkan org2 yg da murtad tu kembali ke pangkal jalan?.... tu yg kite kene pk.... lantak p laaa budak genius tu.... lagipun, dia bukan MELAYU JATI.... bapak dia pakistan.... korang pk laa sendiri.... baik kite same2 pk camnerr nak satu kn MELAYU yg da pecah-belah kat Malaysia nih.............. aku da bosan daaaa..........

PAHALA TERAKHIR SEORANG ISTERI

Kisah benar- petikan dari majalah NUR- cahaya keinsafan. Untuk renungan bersama... insyaAllah...
Peristiwa yang menimpa diri saya kira-kira dua tahun yang lalu sering datang meragut ketenangan yang cuba di pupuk hari demi hari. Saya selalu kecundang. Justeru saya masih belum dapat memaafkan kesalahan yang telah dilakukan. Kesalahan yang disangka ringan, tetapi rupa-rupanya mendatangkan rasa bersalah yang tidak pernah berkesudahan hingga ke hari ini.
Ingin saya paparkan peristiwa yang menimpa diri ini untuk tatapan anda sekalian, untuk dijadikan teladan sepanjang hidup. Untuk pengetahuan semua... ... ...
... .di kalangan sahabat-sahabat dan saudara-mara,saya dianggap sebagai seorang isteri yang baik. Tetapi keterlaluan jika dikatakan saya menjadi contoh teladan seorang isteri bekerja yang begitu taat berbakti kepada suami.
Walau bagaimana penat dan sibuk sekalipun, urusan rumahtangga seperti melayan suami dan menguruskan anak-anak tidak pernah saya abaikan.Kami dianggap pasangan romantik. Suami saya seorang lelaki yang amat memahami jiwa saya, berlemah lembut terhadap keluarga, ringan tulang untuk bersama-sama menguruskan rumah apabila pulang dari kerja dan lain-lain sifat yang baik ada pada dirinya.Waktu sembahyang dan waktu makan merupakan waktu terbaik untuk mengeratkan ikatan kekeluargaan dengan sembahyang berjemaah dan makan bersama. Pada waktu inilah biasanya beliau akan memberi tazkirah dan peringatan kepada kami agar menjadi hamba yang bertakwa.
Dari sudut layanan seorang isteri terhadap suami, saya amat memahami akan kewajipan yang harus ditunaikan. Itulah peranan asas seorang isteri terhadap suaminya. Allah menciptakan Hawa semata-mata unutk melayan Adam dan menghiburkannya. Meskipun syurga dipenuhi dengan kekayaan dan kemewahan, namun tidak mampu mengisi jiwa Adam yang kosong melainkan dengan diciptakan Hawa. Oleh itu saya menganggap tugas mengurus rumahtangga, mengurus anak-anak dan bekerja di pejabat adalah tugas nombor dua setelah tugas pertama dan utama, iaitu melayani suami.Sebagai seorang yang juga sibuk di pejabat, adakalanya rasa penat dan letih menghambat sehingga saya pulang ke rumah. Tetapi saya bersyukur kerana suami amat memahaminya.Berkat tolong-menolong dan bertolak-ansur,hal tersebut tidak pernah menjadi masalah di dalam rumahtangga. Bahkan sebaliknya menumbuhkan rasa kasih dan sayang antara satu sama lain kerana masing-masing dapat menerimanya dan mengorbankan kepentingan masing-masing.
Sehinggalah tiba pada satu hari yang mana pada hari itu datangnya ketentuan Allah yang tidak dapat diubah oleh sesiapa pun. Hari itu merupakan hari bekerja. Agenda saya di pejabat amat sibuk, bertemu dengan beberapa orang pelanggan dan menyelesaikan beberapa tugasan yang perlu disiapkan pada hari itu juga. Pukul lima petang saya bersiap-siap untuk pulang ke rumah. Penat dan letih tidak dapat digambarkan.Apabila sampai di rumah, saya lihat suami telah pulang dari pejabat.Dia telah membersihkan dirinya dan sedang melayani anak-anak,bermain-main dan bergurau senda. Dia kelihatan sungguh gembira pada pada petang itu.
Saya begitu terhibur melihat telatah mereka, kerana suasana seperti itu jarang berlaku pada hari bekerja. Maklumlah masing-masing penat. Suami sedar saya amat penat pada hari itu. Oleh itu dia meminta agar saya tidak memasak,sebaliknya mencadangkan agar kami makan di sebuah restoran makanan laut di pinggir bandar. Dengan senang saya dan anak-anak menyetujuinya. Kami pulang ke rumah agak lewat, kira-kira jam 11 malam. Apa tidaknya,kami berbual-bual panjang ketika makan, bergurau-senda dan usik-mengusik.Seperti tiada hari lagi untuk esok. Selain anak-anak,suami sayalah orang yang kelihatan paling gembira dan paling banyak modal untuk bercakap pada malam itu. Hampir jam 12 barulah masing-masing merebahkan badan di katil..Anak-anak yang kekenyangan segera mengantuk dan lelap. Saya pun hendak melelapkan mata, tetapi belaian lembut suami mengingatkan saya agar tidak tidur lagi. Saya cuba menggagahkan diri melayaninya, tetapi hati saya hanya separuh saja jaga, separuh lagi tidur. Akhirnya saya berkata kepadanya sebaik dan selembut mungkin, "Abang, Zee terlalu penat," lalu saya menciumnya dan memberi salam sebagai ucapan terakhir sebelum tidur.Sebaliknya suami saya terus merangkul tubuh saya. Dia berbisik kepada saya bahawa itu adalah permintaan terakhirnya. Namun kata-katanya itu tidak meresap ke dalam hati saya kerana saya telah berada di alam mimpi.Suami saya perlahan-lahan melepaskan rangkulannya.
Keesokannya di pejabat, perasaan saya agak tidak menentu. Seperti ada perkara yang tidak selesai. Saya menelefon suami, tetapi tidak berjawab.Sehinggalah saya dapat panggilan yang tidak dijangka sama sekali - panggilan dari pihak polis yang menyatakan suami saya terlibat dalam kemalangan dan dikehendaki datang segera ke hospital. Saya bergegas ke hospital,tetapi segala-galanya sudah terlambat. Allah lebih menyayangi suami saya dan saya tidak sempat bertemunya. Meskipun redha dengan pemergian suami,tetapi perasaan terkilan dan bersalah tidak dapat dikikis dari hati saya kerana tidak melayaninya pada malam terakhir kehidupannya di dunia ini.Hakikatnya itulah pahala terakhir untuk saya sebagai seorang isteri. Dan yang lebih saya takuti sekiranya dia tidak redha terhadap saya pada malam itu,maka saya tidak berpeluang lagi untuk meminta maaf daripadanya.
Sabda Rasulullah s.a.w, "Demi Allah yang jiwaku di tangan-Nya,tiada seorang suami yang mengajak isterinya tidur bersama di tempat tidur,tiba-tiba di tolak oleh isterinya, maka malaikat yang di langit akan murka kepada isterinya itu, hingga dimaafkan oleh suaminya."
Sehingga kini,setiap kali saya terkenang kepadanya, air mata saya akan mengalir ke pipi.Saya akan bermunajat dan mohon keampunan daripada Allah.
Hanya satu cara saya fikirkan untuk menebus kesalahan itu, iaitu dengan mendidik anak-anak agar menjadi mukmin sejati. Agar pahala amalan mereka akan mengalir kepada ayah mereka. Hanya itulah khidmat yang dapat saya berikan sebagai isterinya.


Imbasan...

ntah.. nape aku tiba2 je teringat kenangan lalu... teringat sekolah2 ku... teringat kawan2 ku... teringat segalanya tentang masa lalu...

semasa kecilku, aku agak debab sehingga ade yg memanggilku ngan name "lampuh"... "lampuh" ni dlm bahasa brunei... dlm BM bermaksud gemuk/debab... jalan terkedek2 cam itik org kate laa... semasa kecilku ini laaa aku pernah meminum minyak tanah... nakal kan?...

bila masuk sekolah tadika, aku tadika di St.Paul Kindergarthen..aku bleh dikategorikan dlm kumpulan murid yg agak bijak... aku sering mendapat tempat pertama ketika itu... masuk je darjah 1(SRK St Paul, Beaufort), prestasi ku mula menjunam... aku makin nakal... prestasi ku dlm bidang akademik agak menurun berbanding ngan bidang agama.. aku bersekolah agama(SUIS Pekan Beaufort) pada sebelah petang... bleh dikatekan aku agak pandai laaa dlm bidang agama nih... masuk darjah 4, aku ke sekolah petang & sekolah agama pagi.... dlm tempoh tersebut x de cite yg menarik aku rase.... masuk darjah 6, aku menjadi semakin nakal... aku pernah bergaduh ngan budak2 junior... maklum laa... time tuh kami dikira sbg senior.... aku masih ingat lg babby, tina, wan, hamri, pepen, ismawati, marhamah.... arghhh!! ramai lg laaa.... mereka ini kawan2ku semasa sekolah agama....

masuk sekolah menengah SM.St Paul, Beaufort, prestasiku mula meningkat... aku selalu berada di ranking top 5... 1 je yg aku x suke... blajo BI... aku cukup2 x suke ngan cikgu yg ajo BI... aku slalu kuar time subjek BI.... tuh yg sampai skang x pandai2 BI... sejarah pun aku x suke... sbb cikgu dia suke jerit2 time ngajo... aku paling suke Math ngan ekonomi asas... sastera pun aku minat gak.... tuh laaa subjek yg aku score dlm SPM... mase form 4, yg ajo math miss ong.. dia nih suke sgt cubit org kalo x leh jawab.... ekonomi plak, cikgu azman... dia suke wat kuiz... sape x leh jwb kene dende.... time form 5 lak da tuka cikgu.... cikgu ismail... dia nih pun same cam cikgu azman... suke bg kuiz... tp aku suke....

masuk form 6 lak kat skoolah lain.. SMK Beaufort..... Sbenarnye aku x suke masuk form 6.. pas SPM aku dpt offer uitm tp mama x bg pegi... so, aku byk memain mase STPM tuh.. mama suh masuk form 6... mama kate kalo pas STPM dpt offer dia janji nak support sume... tp janji tinggal janji jerrr... sedey siotttt... time tunggu result kuar, aku keje kedai kasut jap... best keje kat cnie tp atas sebab2 yg x dpt dielakkan aku berhenti... pas tuh, aku blk kg bapa aku kat benoni, papar... lame gak aku kat sane.... agak2 da lame kat sane, aku pun blk umah mak bapak aku kat beaufort.. pas tuh, aku jadi baby sitter... lame gak laa aku jadi baby sitter... sampai laaa ujung tahun 2002.... bebudak tuh laa yg bwk rezeki kat aku.... aku rindu lak kat bebudak tuh.... ye laaa.... dr derang x pandai ape2 sampai laaa pandai bertatih.. pandai bercakap... sume tuh kat depan mate aku....

study la kunun...

mcm biase gak.. mlm nih aku tido lambat skeet... nak study and ++... aku nak study tp mate da ngantuk da nih... x pe laa... jgn pakse sgt study... kang leh jd gilerr aku... aku nak siapkan assignment PAD120 nih.... x settle2 lg.... bilerr nak settle nih... assignment ACC114 pun ade gak nak kene settle.... tp aku da ngantuk da nih.... tido laaaa... malas nak sambung.... tido dulu.......

Boleh Mendatangkan Marah ni!!!!!

7.38 am; sepatutnye aku da sampai opiz da time nih... tp disebabkan driver bas rapid T522 yg agak bengong, aku sampai opiz lambat skeet laa.. tp punch card x merah laa... bas T522 tu spatutnye masuk Subang Parade dulu baru g Sunway... tp ari nih dia masuk sunway dulu... sume yg ade dlm bas tuh bengang jer... mane x nye, memasing da terlambat.... sakit ati tul....


8.00 am; arghhh!!!... aku kene jadi telefonis lak ari nih.... tidak!!!... nih laa saat2 yg aku paling x suke... aku dok kat tepon nih dari pagi sampai petang... dok pass call kat officer tp ade lak officer yg x mo pick up call... tension jerrr!!!... rase cam nak campak jerr tepon tuh g tingkat bawah... biar rosak sume.. x le sakit ati sgt.... tulun... tulun laaa kami... same2 lerr bg kerjama dlm hal nih.... nih x, asyik nak salahkan kami2 nih jerrr.... tension tul....

1.00 pm; time nih lg sakit ati.... g mkn kat wak... tp order x sampai2 lg.. jam da nak kul 2 da time tuh... last2 aku, kak ita ngan ja tinggalkan je tempat tuh... ngan perut yg lapo... x kan nak tunggu lg kan?... cabut je laaa.... da org buat x tau ngan kite....... akhirnyerrr kite org g mcd gak.... da perut masuk angin da.....




3.45 pm; x sangka tul depa buat surprise birthday cake utk kami2 yg lahir dlm bulan 1,2 & 3.... x sangka tul laaa....


nampak sedap kan???... mmg sedap pun... tp aku x laa tamak nak amik byk... huhu....

sempat gak posing tuh!!!... aku tinggal jerr tepon... malas daa... da nak blk nih....



suatu percubaan...

setelah berpenat-lelah menggunakan kepala otak ke arah kebaikan (study).. aku try pulak utk menceburkan diri dalam bidang blogging ni.. sebelum ni aku lebih cenderung menggunakan friendster blog.. tapi ntah... asal malam ni aku rajin lak nak bukak blog utk diri-sendiri.. selalunya aku cuma mengintai-ngintai blog org lain je... sebenarnya, aku x leh nak tido.. mata ini x mo lelap.. so, terpaksa laa aku melakukan beberapa aktiviti agar dapat melelapkan mataku buat seketika... dan... ini laaa hasilnya............. dailydreamy......... ni posting sekadar mengetest jerrr.... ape pendapat korang ngan percubaan aku ni???...

There was an error in this gadget